Ellen DeGeneres stora sorg efter ex-flickvännens plötsliga död

Ellen DeGeneres stora sorg efter ex-flickvännens plötsliga död
När Ellen DeGeneres var 20 år gick hennes flickvän bort i en bilolycka. Men det visade sig sedan att den tragiska olyckan skulle vara starten till hennes succékarriär.
Annons

Ellen DeGeneres, 60, gör succé i sin egen talkshow döpt efter henne själv. Karriären tog fart när hon gästade Johnny Carson i ”The tonight show” 1986. Hon blev den första kvinnliga komikern som fick sitta ner i soffan och låta sig intervjuas av programledaren. Men bakom det lyckade framträdandet låg ett stort mörker.

Annons

– Min flickvän dog i en bilolycka när jag var 20 år gammal. Och jag höll inte på med komedi då, jag tror jag jobbade som servitris. Vi bodde tillsammans när hon dog, säger Ellen i podcasten ”Armchair Expert”, enligt Expressen.

Det var efter den här händelsen som Ellen skapade sitt framträdande ”Phone call to God” som hon bjöd på i Johnny Carsons show.

– Jag skrev allting och när jag var färdig så läste jag och tänkte ”herregud, det är jätteroligt. Jag ska göra detta hos Johnny Carson och jag kommer bli den första kvinnan i historien som blir tillfrågad att sitta ner”, fortsätter hon.

Annons

Och så blev det. Ur något ont kom något gott. Men tiden efter dödsfallet var tuff.

– Jag sov på en madrass på golvet som kryllade av löss. Jag tänkte ”varför är den här vackra 21-åriga kvinnan borta och löss är här i stället?”.

Idag är Ellen gift med skådespelerskan Portia de Rossi, 45.

Foto: IBL

Dela på:
Annons
Laddar