Efter skarpa kritiken – Sanna Bråding försvarar sitt val för sönerna

Efter skarpa kritiken – Sanna Bråding försvarar sitt val för sönerna
Sanna Brådings två barn är det viktigaste hon har och påhoppen om amning tar hon med ro. De ska få smaka bröstet så länge de vill är hennes kloka devis.
Annons

Sanna Bråding, 37, förespråkar nära föräldraskap och har tillsammans med British Mbumba, 40, sönerna Kane-Lee, 3, och lille Lakkie-Bee, nio månader. Radioprofilen har alltid tyckt det varit viktigt att amma barnen så länge se själva vill, bära dem i sjal, eller låta dem åka vagn. Något som varit provocerande för andra.

Annons

När Hänt träffar henne vid en tillställning nyligen berättar hon om tankarna efter påhoppen.

– Vi lever i ett normsamhälle där barn ska börja äta efter sex månader, men amning är så mycket mer än mat. Det är närhet och trygghet. Jag har aldrig haft någon plan när de ska börja äta. De har fått bitar mat av mig, ingen mosad mat utan små, små bitar. Men om Lakkie-Bee vill amma så får han göra det, så länge han vill, men han äter ju mat också, sedan han var fyra månader.

Allkonstnären står stark och låter sig inte påverkas av angreppen. Nyligen när hon ammade den lille ville Kane-Lee också få smaka. Inget konstigt alls i Sannas ögon.

– Jag har en stark magkänsla vad som är bäst för barnen och lyssnar mycket på den. Jag har inget behov av att slå tillbaka. Människor får tycka vad de vill. Grunden är att lyssna på individen. Ingenting annat.

Foto: IBL

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Laddar nästa artikel…