Efter långa pausen – nu är Prinsessan Sofia tillbaka

Efter flera veckors paus är prinsessan Sofia tillbaka på jobbet.
Prinsessan Sofia är åter tillbaka på banan efter närmare sex veckors paus från sina kungliga åtaganden. ”Det känns jättekul att vara tillbaka på jobbet”, säger Sofia.
Annons

Efter ett hektiskt avslut på 2018 blev det plötsligt tyst från prinsessan Sofia, 34, och prins Carl Philip, 39. I december kunde vi se dem stråla tillsammans på Nobelfesten. Då drog prinsessan Sofia alla blickar till sig med sin egendesignade, röda klänning. Både prinsessan Sofia och prins Carl Philip var även på plats när drottning Silvias storslagna 75-årsfirande satte igång. Men efter det har varken Sofia eller Carl Philip synts särskilt mycket i kungliga sammanhang – fram tills nu.

Så sent som igår syntes prins Carl Philip återigen i kungahusets sociala medier, då han besökte kocktävlingen Bocuse d’Or som hölls i Lyon i Frankrike. På bilderna från tillfället står prinsen med en blågul halsduk och hejar på de svenska deltagarna i tävlingen. Men det är inte bara prinsen som kommit tillbaka – nu är även prinsessan Sofia tillbaka på banan.

Annons

Annons

Efter närmare sex veckors paus från sina kungliga åtaganden besökte prinsessan Sofia Barnens rätt i samhället, Bris, under fredagen. Och det var en glad prinsessa som kommit tillbaka till jobbet.

 – Det känns jättekul att vara tillbaka på jobbet! säger hon till Svensk Damtidning.

Näthat på agendan

Anledningen till varför prinsessan Sofia besökte Bris var för att föreningen har ett samarbeta med prinsparets stiftelse.

– Vi ska bland annat diskutera näthat, det är ju ett område där prinsessan Sofia är väldigt engagerad. Hon träffar vår generalsekreterare Magnus Jägerskog och besöker vår stödverksamhet. Och så kommer hon att få veta mer om vår verksamhet i stort, säger Anna Holmquist, pressansvarig på Bris, till Svensk dam.

Samarbetet mellan föreningen och prinsparets stiftelse är inte nytt. Redan 2016 arbetade de ihop i samband med ett symposium på slottet. Dagens besök på huvudkontoret vid Globen i Stockholm var dock prinsessan Sofias första.

FOTO: IBL/Ola Axman

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Laddar nästa artikel…