Efter kollapsen – mellostjärnan klar för Let’s Dance

Efter kollapsen – mellostjärnan klar för Let's Dance
Efter den tuffa tiden i Melodifestivalen – nu är han klar för TV4's stora succéprogram.
Annons

Den folkkära artisten Jon Henrik Fjällgren, 30, gjorde succé i fjolårets Melodifestivalen. Där slutade han på en tredje plats med låten En värld full av strider (Eatneme gusnie jeenh dåaroeh). Men vad tittarna inte fick se var att han gick igenom sitt livs kamp samtidigt. Bara några veckor innan, hade han kollapsat och drabbats av posttraumatisk stress.

Annons:

Jon Henrik befann sig just då på turné i Nordnorge, när han mitt i natten vaknade med ett ryck.

Annons

– Det var då det small till på natten klockan 2. Jag flög upp ur sängen, hjärtat slog hårt och jag tänkte ”vad är det för fel på mig?”. Jag trodde det var en hjärnblödning, jag visste inte vad det var. Jag klev upp, föll ihop, sen ringde jag min manager och sa att jag behövde hjälp, berättade han efteråt i ”Malou efter tio” i TV4 .

Artisten hämtades med ambulans och kördes raka vägen till sjukhus. Där kunde läkarna konstatera att Jon Henrik var spänd som ett järnspett.

– Jag hade kramp, jag kunde inte slappna av eller koppla bort hjärnan, kroppen levde sitt eget liv. De gjorde tester och allt, sen sa de att ”du måste stoppa här med ditt jobb, annars kanske du blir sängliggandes i flera år”, berättade Jon Henrik i TV4.

Annons

Men efter det tuffa perioden verkar artisten har tagit sig upp på fötterna igen. På sociala medier har han delat med sig av hoppfulla inslag, bland annat den här bilden som han nyligen la upp med texten: ”Ny kväll, nya mål i sikte”.

Och nu kommer den stora nyheten att Jon Henrik ger sig in i rampljuset igen.

Efter Melodifestivalen och den tuffa tiden har han tackat ja till miljonpubliks-programmet Let’s Dance. Det är på sin facebooksida som artisten avslöjar att han redan börjat dansträna – genom att dela en video från TV4 där det avslöjas att han är en av deltagarna.

Hej fina ni!Ett två tre ett två tre ja det kan låta så och rumpa dit, rumpa hit. Jäklar vad de är svårt, jag får nästan lite panik?.. Visst älskar jag att dansa och snurra och så men att snurra och fladdra men alla ben samtidigt och stå på tå de var fan ganska svårt endå?. Men nu är det dags att lägga jojken åt sidan och ta skorna på och pröva gliiiida och hur de kommer att se ut, det kommer ni alla få se men en sak är säkert och det är att jag har ju världens bästa danspartner som är med ??????Ses i tvrutan i 23 mars, TV4, Lets Dance

Posted by Jon Henrik Fjällgren on Saturday, March 3, 2018

Se också: Hör Jon-Henrik översätta: ”Det betyder samiskan i min låt”

Dela på:
Annons
Laddar