Efter hoten – prinsparet får säkerhet för hundratals miljoner

Efter hoten – prinsparet får säkerhet för hundratals miljoner
Det brittiska bröllopet går allt annat än i rätt riktning Meghan Markle och prins Harry stöter på hot efter hot och det verkar inte få ett slut. Nu tror polisen att de inte kommer kunna hålla bröllopet säkert.
Annons

Kärleken sprudlar mellan prins Harry, 33, och Meghan Markle, 36, som i vår är planerad att gå längs altargången tillsammans för att bli äkta makar. Men vägen dit är allt annat än enkel och hinderna som paret stött på är många. Mängden personer som vill stoppa bröllopet som ska äga rum den 19 maj är många och det verkar inte finnas ett slut. Så sent som i förra veckan fick Meghan ett paket adresserat till sig med vitt pulver i som den brittiska polisen misstänkte var dödlig mjältbrand. Och nu har nästa hot kommit in.

Till sajten E!Online har Dai Davies, chefskommissarie för Londonpolisen uttalat sig. Han menar på att deras stjärnglans, faktumet att prins Harry tjänstgjort som militär i Afghanistan och Meghans hudfärg är omständigheter som han tror kan göra bröllopet till en extra stor hotbild.

Annons

– Tusentals personer kommer att jobba för att hålla familjen och deras fans säkra. Vi måste vara förnuftiga, varenda försiktighet måste vidtas, säger han.

2011 när William och Kate Middleton gifte sig spenderades närmre 300 miljoner kronor på säkerheten. Och inför det kommande prinsbröllopet beräknas pådraget inte vara mindre. Chefkommissarien Dai Davies varnar för att det är extra svårt med säkerheten på Windsor Castle där bröllopet ska äga rum. Men det största hotet är enligt Dai Davies människor med psykiska sjukdomar.

Annons

– De kan inte tänka sig att en vit prins ska gifta sig med en svart kvinna, 99 procent av befolkningen är uppenbart glada över detta, men det kan finnas mindre, högerextrema fascistgrupperingar som kan motsätta detta. Så det gör problemet ännu större. Jag vet inte hur de ska kunna säkra Windsor Castle på ett sådant sätt som jag tycker behövs, säger han till sajten.

Foto: IBL

Dela på:
Annons
Laddar