Efter beslutet för 2-åringen – Läckberg rasar mot kritiken: ”Inte lämpligt”

Efter beslutet för 2-åringen – Läckberg rasar mot kritiken:
Camilla Läckberg har tröttnat på dömande kommentarer om hur hon väljer att göra med sin familj och sina barn. Nu ryter hon ifrån ordentligt.
Annons

Det är 2018 och bonusfamiljer är vanligare än någonsin, eller stjärnfamiljer som Camilla Läckberg, 43, kallar det. I somras blev Camilla och Simon Sköld, 30, äkta makar och tillsammans har de dottern Polly som snart är 2 år gammal. Från tidigare förhållanden har Camilla barnen Wille, Meja och Charlie som paret åkte iväg på semester med i dagarna, hennes ex-make Martin Melins dotter Fanny är också med på resan. Att Polly inte fått följa med på resan är någonting som upprör Camillas följare på sociala medier.

”Lite fascinerad hur ni resonerar kring ”att resa med barn”, åka med alla utom ett litet barn som dessutom inte vet om och när ni kommer tillbaka? När blir man invigd att få äran att följa med på resa?”, skriver en av hennes följare i kommentarsfältet.

Annons

Nu har Camilla fått nog och ryter ifrån ordentligt till de som dömer och anklagar parets sätt att resa med barnen.

”Vi som föräldrar anser Polly har det bättre hemma, med andra personer hon älskar och är trygg med, än att åka nattflyg, byten, sitta timmar på ett plan, sen ner till värme, tidsförskjutning, och ja vet inte hur lämpligt en ökensafari med jeep är för någon som inte ens är 2”, skriver Camilla i ett inlägg på Instagram.

Men att Polly är för liten för att resa än är inte den enda anledningen till att hon får stanna hemma, Camilla ser resan även som ett tillfälle att ge de äldre barnen uppmärksamhet.

Annons

”Dessutom ger det oss en möjlighet att fokusera på de andra barnen i familjen. Är en liten med blir det ju lite så att alla måste rätta sig efter den minsta. Och det känns inte heller helt fair. Är underbart att få en möjlighet att verkligen umgås med de stora”, skriver hon.

Camilla berättar om en dålig erfarenhet från när hon reste med sonen Charlie när han var 10 månader och skrek för att han fått öroninflammation, därför vill hon vänta tills Polly kan kommunicera bättre. Och i framtiden kommer hon inte att tolerera anklagande kommentarer.

”Vi gör som VI tycker är bäst för våra barn, och det har funkat jättebra för våra barn och vår familj. Respektfulla frågor om detta är välkomna, snipighet kommer dock leda till omedelbar blockning”, avslutar hon.

Ni (iof i minoritet) som kommer med anklagande kommentarer ignorerar jag. Ni som på ett trevligt och icke dömande sätt bara nyfiket frågar varför inte Polly är med på den här resan – eller resor alls, svarar jag gärna. Vi som föräldrar anser Polly har det bättre hemma, med andra personer hon älskar och är trygg med, än att åka nattflyg, byten, sitta timmar på ett plan, sen ner till värme, tidsförskjutning, och ja vet inte hur lämpligt en ökensafari med jeep är för någon som inte ens är två. Så resonerar VI – men jag har full respekt för föräldrar som resonerar annorlunda o reser med sina små. Dessutom ger det oss en möjlighet att fokusera på de andra barnen i familjen. Är en liten med blir det ju lite så att alla måste rätta sig efter den minsta. Och det känns inte heller helt fair. Är underbart att få en möjlighet att verkligen umgås med de stora. Dessutom får Polly en chans att få tid med andra hon älskar, t ex farmor och farfar. Vi har turen att ha människor runt oss, som funnits med sen hon föddes, som hon är van och trygg med. Detta är en ynnest och det vet vi. Och jag har alltid haft den filosofin. Tack vare det har mina barn idag en fantastisk fin och nära relation med far- och morföräldrar. Och inte bara dem. Som ett exempel har t ex Charlie regelbundet varit hos ”mamma stiina” sen han var liten och han betraktar även det som ett hem. Jag inser att inte många har sådana här möjligheter. Antingen har man kanske inga sådana runt sig, eller så tryter ekonomin. Men vi kan och jag anser att jag GER mina barn något genom att de inte bara har mamma och pappa utan en hel kärleksfull flock runt sig. Och ja, efter en 11 timmars resa med Charlie när han var 10 månader och skrek oupphörligt hela flighten av smärta utan att vi visste varför (var öroninflammation) så väntar jag hellre med att ta med min minsta tills hon kan kommunicera bättre. Så i sommar följer hon med oss på sin första resa med oss – en vecka till Beirut. Och då är det bara hon, inte de andra barnen. Vi gör som VI tycker är bäst för våra barn, och det har funkat jättebra för våra barn och vår familj. Respektfulla frågor om detta är välkomna, snipighet kommer dock leda till omedelbar blockning. Puss

A post shared by Camilla Läckberg (@lackberg) on

Foto: IBL

Dela på:
Annons
Laddar