Annons

Drömjobbet – få betalt för att ta hand om hundvalparAnnons


Ta hand om en hundvalp – och få betalt för det. Försvarsmakten söker nu fostervärdar som i 12-15 månader kan ta hand om en hundvalp innan den ska testas för eventuell tjänstgöring inom Försvaret.

Det är Försvarsmakten som är på jakt efter nya fostervärdar runt om i Sverige, något som Expressen var först ut med att rapportera om.

– Det är än så länge ingen brist, men emellanåt saknas det fodervärdar på vissa platser i riket. Detta märker vi främst av då kullarna ska placeras ut i sina nya hem och vi inte har tillräckligt med fodervärdar på samma ort, säger Försvarsmaktens Joakim Leikne till SVT.

Annons

Varje år avlas runt 35-40 kullar, cirka 200-250 valpar, fram på hundavelsstationen i Sollefteå. När de är runt 12-15 månader gamla får de gå igenom ett test för att se om de är lämpliga för tjänstgöring inom Försvaret och hos polisen.

Innan lämplighetstestet äger rum ska de dock bo hos fodervärdar och det är här det fantastiska jobbet kommer in. När valparna är runt 8-10 veckor gamla placeras de i olika hem runt om i riket innan de får göra testet. De hundar som inte anses hålla måttet får stanna hos sina fostervärdar eller omplaceras till nytt hem.

Är du intresserad av att ta hand om en hundvalp börjar du med att skicka in en intresseanmälan. Därefter görs ett hembesök med tillhörande intervju.

– Det finns inget krav på att du ska ha erfarenhet av hund sedan tidigare, men det är viktigt att du har både tid och intresse för att ta hand om en hundvalp, med allt vad det innebär, skriver Försvarsmakten på sin hemsida.

Om du blir godkänd som fostervärd står Försvarsmakten för foder- och veterinärkostnader.

Annons


Annons


Laddar