Tv-profilen knivhöggs flera gånger – räddade livet på sin lillebror: ”Sprutade blod”

Tv-profilen knivhöggs flera gånger – räddade livet på sin lillebror:
Dokusåpaprofilen Robin Johansson räddade sin lillebror från att bli misshandlad, men blev i stället själv knivhuggen flera gånger. Nu berättar "Ex on the beach"-deltagaren om attacken som nästan tog hans liv.
Annons

Det var i tisdags kväll som ”Ex on the beach”-deltagaren Robin Johansson, 24, var ute och drack öl med sin lillebror. Under kvällen träffade de på ett annat gäng och snart uppstod det bråk. Enligt dokusåpaprofilen ville gänget ta med hans lillebror för ”att snacka”, men Robin anade oråd och skickade i stället hem sin lillebror i en taxi.

Annons

Själv ringde han till en kompis för att bli hämtad och komma från platsen, där stämningen blev allt mer hotfull eftersom gänget undrade vart hans bror tagit vägen. Men innan vännen hann anlända ser dokusåpaprofilen hur två maskerade män kommer springande mot honom och går till attack.

”Jag känner hur dom slår mot mig och jag gör allt för att skydda ansiktet, rätt som det var känner jag ett stick i revbenet. Då förstod jag ganska snabbt att en kniv var inblandad, jag gjorde allt för att skydda magen hjärtat och ansiktet. Allt gick fort och helt plötsligt hade jag blivit huggen 7 gånger. Jag fick 3 hugg i låret, 2 på fingrarna, ett på handleden och ett i revbenen”, skriver han i ett inlägg på Instagram.

Robin Johansson lyckas fly från platsen och tar sig in på en närliggande bar för att få hjälp.

”När jag kom in på baren lägger jag mig på golvet och ser hur det sprutar blod från mig som i en fontän. Jag kände hur min energi sjönk och va helt säker på att jag skulle dö. Folk försökte få kontakt med mig men jag klarade inte att svara eftersom jag tappat så mycket blod. En kille tog sitt bälte och lyckades stoppa blödningen, utan dig så hade jag vart död, tack. Jag blev snabbt upphämtad av en ambulans som tog mig till sjukhuset”, skriver han i inlägget.

Annons

Enligt tv-profilen var huggen sju centimeter djupa, men på något mirakulöst sätt drabbades han inte av inre blödningar eller organskador. Däremot har han tvingats sy 49 stygn, varav 35 i handen, åtta i låret och sex i handleden. Han har också tvingats operera handen och fingrarna eftersom flera senor höggs av.

”Tack till den svenska sjukvården, ni hart varit fantastiska! Idag är jag så glad för att jag lever, har dock blivit traumatiserad och en aning rädd för människor. Man ska aldrig underskatta någon. Ta vara på dina nära och kära, döden är närmre än vad man kan förstå”, skriver han.

Enligt Aftonbladet har varken Robin Johansson eller hans lillebror har polisanmält händelsen, eftersom de är rädda för gänget som attackerade dem. Dock har polisen själva, enligt tv-profilen, startat en utredning och beslagtagit både hans mobil samt de kläder han bar vid händelsen.

Klockan 01.45 natt mot onsdag så hände det värsta. Jag var ute med min lillebror och några vänner på Södermalm i Stockholm. Min lillebror hamnade i tjafs med några killar som genast försökte få bort honom från stället för att ’’snacka''. Jag förstod direkt att detta skulle sluta illa så jag tvingade in han i en taxi och bad han åka hem direkt. Efter han åkt hem skrek folk efter mig och undrade vart min bror tagit vägen, jag försökte bara ta mig bort ifrån allt bråk. Jag tar mig bort från platsen och ringer ett samtal till en vän för att höra om han kan komma och hämta mig. Helt plötsligt ser jag att två maskerade män springer mot mig. Jag känner hur dom slår mot mig och jag gör allt för att skydda ansiktet, rätt som det var känner jag ett stick i revbenet. Då förstod jag ganska snabbt att en kniv var inblandad, jag gjorde allt för att skydda magen hjärtat och ansiktet. Allt gick fort och helt plötsligt hade jag blivit huggen 7 gånger. Jag fick 3 hugg i låret, 2 på fingarna, ett på handleden och ett i revbenen. Jag lyckas på något sätt springa iväg från platsen. Jag sprang in på en bar för att få hjälp. När jag kom in på baren lägger jag mig på golvet och ser hur det sprutar blod från mig som i en fontän. Jag kände hur min energi sjönk och va helt säker på att jag skulle dö. Folk försökte få kontakt med mig men jag klarade inte att svara eftersom jag tappat så mycket blod. En kille tog sitt bälte och lyckades stoppa blödningen, utan dig så hade jag vart död, tack. Jag blev snabbt upphämtad av en ambulans som tog mig till sjukhuset. Mina hugg var 7cm djupa så att jag inte fick några inre blödningar och att mina organ klarade sig är ett mirakel. Jag har nu sytt 35 stygn i handen/fingret, 8 i låret och 6 i handleden. Har även opererat handen och fingrarna eftersom dem högg av mina senor, nu jobbar jag för att få tillbaka rörelsen i handleden och fingrarna samt att kunna gå normalt. Tack till den Svenska sjukvården, ni hart varit fantastiska! Idag är jag så glad för att jag lever, har dock blivit traumatiserad och en aning rädd för människor. Man ska aldrig underskatta någon. Ta vara på dina nära och kära, döden är närmre än vad man kan förstå. Kärlek

A post shared by Robin Johansson (@robinjohanson) on

Foto: IBL, Instagram

Dela på:
Annons
Annons
Annons
Annons
Laddar