Därför tvingas Ebba von Sydow lämna TV4:s Nyhetsmorgon

Därför tvingas Ebba von Sydow lämna TV4:s Nyhetsmorgon
Efter bara två år på TV4 – nu slutar Ebba Kleberg von Sydow som programledare för ”Nyhetsmorgon”.
Annons

Det var i september 2015 som Ebba Kleberg von Sydow, 36, började som programledare för ”Nyhetsmorgon” i TV4 på söndagarna. Hon hann knappt jobba ett år för kanalen innan hon blev gravid med sitt tredje barn. I mars förra året kom sonen Ernst, 10 månader, till världen, och sedan dess har hon varit mammaledig. Och nu slutar Ebba helt som programledare för ”Nyhetsmorgon” på söndagarna. Johanna Thulin Bratten, programchef för Nyhetsmorgon, skriver i ett mejl till Aftonbladet:

Annons

Det stämmer som Ebba skriver att samarbetet kommer ta andra former. För oss det viktigast att hon blir kvar i Nyhetsmorgon för våra tittare. Ebba har svårt att få ihop på mammalivet med en fast programledarroll på söndagar i Nyhetsmorgon. Men hon kommer att medverka på andra sätt framöver. Hon slutar alltså inte att jobba med Nyhetsmorgon. Och det är vi glada för.

Exakt vad hon ska göra på ”Nyhetsmorgon” fram över är oklart. Det enda som är säkert är att Ebba håller på att gå vidare från sin roll som programledare där.

Ebba och hennes make Johan Kleberg, 42, har sedan tidigare barnen Marianne, 6, och Klas, 4, men när hon fick sitt tredje barn i fjol innebar det också en hel del nya och oväntade komplikationer för programledaren.

– Jag fick mjölkstockning med hög feber, fruktansvärd smärta och åkte in och ut på Danderyds amningsmottagning. Jag grät och grät och grät. Det var jättetufft, dessutom en tid då man förväntas vara överlycklig. Jag övervägde att börja med flaska, men kämpade som en dåre och till slut gick det, har hon berättat.

Avslöjandet om att Ebba slutar på ”Nyhetsmorgon” kommer bara ett par dagar efter att Peter Jihde, 46, berättade att han lämnar programmet och TV4 för att gå till MTG och konkurrentkanalen TV3.

Foto: IBL

 

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Laddar nästa artikel…