Därför tackar Pernilla Wahlgren nej till TV4: ”Kan gå fel”

Pernilla Wahlgren avslöjar varför hon valt att tacka nej till Fångarna på fortet på TV4 i podcasten Wahlgren & Wistam.
Pernilla Wahlgren har synts i olika officiella sammanhang under hela sitt liv. Men med tv har hon blivit mer selektiv med vad hon tackar ja till. Nu avslöjar Pernilla varför hon valt att tacka nej till TV4:s förfrågan.
Annons

Artisten Pernilla Wahlgren, 51, och tv-personligheten Sofia Wistam, 53, driver podcasten Wahlren & Wistam tillsammans. Där delar vännerna med sig av vad som händer i vardagen samt tidigare erfarenheter och upplevelser.

I det senaste avsnittet samtalar de kring vad som varit de värsta jobben de gjort under sina långa karriärer.

Annons

Sofia erkänner snabbt att hennes bottennapp var när hon var programledare för Top dog, en serie där hundar tränades för att bli filmstjärnor. Men för Pernilla tar det längre tid att fundera ut vad hennes bottennapp i karriären var.

Annons

– Jag måste tänka, har det varit något sådant program som jag verkligen, verkligen skäms över som jag har tänkt att ”det där behöver ni inte kolla på”? Har det varit något lekprogram? Nej, jag kommer inte på något just nu. Gud vad jag har haft en bra karriär!, säger Pernilla och skrattar.

Till slut kommer artisten på att hon haft vissa gigs som hon inte är särskilt stolt över.

– Jag har uppträtt i en bilhall på Värmdö där det var absolut inga människor. Nej, men det stod kanske fem pers och jag bara sjöng och tog pengarna och sprang. Jag har gjort flera sådana och där har jag verkligen varit nere på botten, säger Pernilla Wahlgren.

Annons

”Kan skada dig”

Hon må ha tackat ja till många gigs under åren, men när det kommer till tv är Pernilla mer försiktig med vad hon tackar ja till.

– Man måste försöka vara selektiv och jag vet att jag blir tillfrågad, det blir ju du varje år också av Fångarna på fortet, säger Pernilla till Sofia och fortsätter:

– Jag älskar Fångarna på fortet, det är min bästa, roligaste upplevelse i livet egentligen när jag gjorde det första gången. Men jag har gjort det typ sju eller åtta gånger och för varje gång blir det lite mindre upplevelse. Och när jag gjorde det med dig, du och jag, vi var mammor mot våra barn, det var jättekul.

Annons

Det var under hösten 2014 som Pernilla och Sofia tävlade i TV4:s Fångarna på fortet tillsammans med deras respektive barn: Bianca Ingrosso, 24, och Kid Eriksson, 28. Under det programmet medverkade också Laila Bagge, 46, i mammornas lag och hennes son Liam Pitts, 15, med barnen.

Pernilla berättar i podcasten att det den gången var väldigt kul att delta i programmet eftersom att de kände varandra. När hon däremot medverkade något år senare med lagmedlemmar som hon inte kände, var det inte lika kul längre.

När Pernilla fick frågan i år igen från TV4, så funderade hon ändå men kom fram till att hon inte ville.

– Tycker jag det är kul så tackar jag ja. Men jag kände att jag är lite rädd ändå, för du kan skada dig, det kan gå fel och då ska du verkligen vilja med hela ditt hjärta. Men jag kan verkligen känna att vi har gjort Fångarna på fortet, säger Pernilla Wahlgren.

FOTO: Karin Törnblom/TT

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Laddar nästa artikel…