Därför lämnade My Dessertmästarna: ”Jag svimmade”

Därför lämnade My Dessertmästarna:
I avsnitt 5 av Dessertmästarna valde konditorn My Feldt plötsligt att hoppa av programmet. Nu berättar hon själv den dramatiska sanningen om avhoppet i sin blogg.
Annons

Igår kunde Kanal 5-tittarna se konditorn My Feldt, 30, som till vardags driver Feldts bröd och konfekt i Halmstad, självmant lämna Dessertmästarna. Detta trots att hon var den som presterade bäst i citrusutmaningen med sin crema catalana med smak av apelsin och kanel och perfekta petit-fourer.

Annons

När programmet spelades in för snart sju månader sedan låg Mys mamma inför döden, dessutom var My gravid i sjätte månaden. Den stressiga inspelningen och de yttre faktorerna blev helt enkelt för mycket för konditorn, men i avsnittet som visades igår angav hon sin graviditeten som anledning till avhoppet:

– Jag åker för att jag tror att min lilla tjej inte mår så bra av att ha en så envis och tävlingsinriktad mamma i den här tävlingen. Jag tänkte att det var dags att inte vara så egoistisk, sa hon men konstaterade ändå att hon trodde att hon hade chans att vinna:

– Jag får svälja min stolthet. Men jag skulle fan ha tagit dem.

Dessertmästarna Kanal 5, På bilden: My Feldt. Foto: Magnus Selander/Kanal 5 Prod. år: 2015
My Feldt driver till vardags Feldts bröd och konfekt i Halmstad. Foto: Kanal 5

Men nu öppnar My upp om vad som egentligen hände under inspelningen. I sin blogg skriver hon att hon plötsligt började känna sig yr.

– Jag känner inte mina ben, jag kan känna på dem med händerna att de finns där men i min kropp känns det som att de inte finns, mitt hjärta slår så hårt och varje gång jag tar ett andetag så kramar det åt i bröstet, det känns som att jag inte får luft, allt är suddigt, jag är yr, fattar ingenting, bloggar hon.

När hon sedan försöker ta sig samman och fortsätta inspelningen svimmar hon.

– Nästa minne jag har är en bra stund senare, har något i näsan, jag försöker ta bort det men mina armar väger bly känns det som. Jag är i en ambulans och han som sitter bredvid mig säger att det är bara syrgas jag har i näsan, jag skall låta den sitta kvar, för jag behöver det, skriver hon och fortsätter:

– På sjukhuset frågar de vilken månad det är, jag säger maj, men det är fel. De frågar vilket år det är, jag säger 2017 men det är fel.

Skärmavbild 2015-11-04 kl. 15.13.53
Det blev ett tårfyllt farväl när My lämnade tävlingen. Foto: Kanal 5

Som tur är var det inget medicinskt fel på My och hon fick under natten lämna sjukhuset tillsammans med en jurymedlem i Dessertmästarna. Först flera dagar senare kunde My fortsätta inspelningen av avsnittet som visades igår. Hon spelade in mellanintervjuer och en ny version av juryrummet. Det var därför hon såg stundtals väldigt trött ut och stundtals väldigt pigg ut i programmet förklarar hon.

–  Jag känner inte att jag fick välja själv, det var kroppen som valde, tydliggör hon avhoppet och säger:

– Jag är inte alltid en superwoman i alla lägen utan ibland en heeeelt vanlig sårbar människa.

Andra läser också: 

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Laddar nästa artikel…