Därför försvann prins Oscar plötsligt från nationaldagsfirandet

Därför fattades prins Oscar under året nationaldagsfirande
Under det traditionsenliga nationaldagsfirandet på Skansen igår saknades plötsligt prins Oscar. För Hänt berättar hovets informationschef Margareta Thorgren varför.
Annons

Den 2 mars 2016 blev kronprinsessan Victoria, 41, och prins Daniel, 45, föräldrar för andra gången och prinsessan Estelle, 7, blev storasyster då prins Oscar, 3, föddes.

Trots sin unga ålder följer den lilla prinsen med på flera olika uppdrag och äventyr tillsammans med sin kungliga familj. I februari syntes han bland annat med mössa för ögonen under alpina världsmästerskapen i Åre, där han hejade på landslaget tillsammans med storasyster Estelle, mamma Victoria och pappa Daniel. Även morfar kung Carl XVI Gustaf, 72, och mormor drottning Silvia, 75, var då på plats.

Annons

Annons

I vintras besökte Oscar också Brännkyrka brandstation tillsammans med sin pappa och kungahuset delade med sig av bilder från besöket på Instagram.

”I dag besökte Prins Daniel och Prins Oscar Brännkyrka brandstation. Vid besöket fick de information om brandstationen samt träffa personalen. Prins Oscar fick även prova på att åka stegbil tillsammans med Prins Daniel och en av stationens brandmän”, skrev kungahuset på Instagram.

Saknades på Skansen

Treåriga prins Oscar var även med och firade nationaldagen igår – i alla fall till en liten stund.

Kronprinsparet Victoria och Daniel deltog under eftermiddagen vid nationaldagsfirandet i Hagaparken och kronprinsessan höll tal, vilket hovet skrivit om på deras hemsida.

– Allt det som gör vårt gamla, fria Sverige till ett bra land att leva i har vi en skyldighet att värna och vårda. Med respekt för tidigare generationer och med omtanke för kommande. Och vi ska göra det tillsammans!, säger Victoria i talet.

På kvällen samlades hela kungafamiljen traditionsenligt för att åka kortege från Kungliga slottet till nationaldagsfirandet på Skansen. Prins Oscar satt då i en vagn med mamma, pappa och storasyster.

Men väl framme vid Sollidenscenen saknades lillprinsen. För Hänt berättar hovets informationschef Margaretha Thorgren varför.

– Prins Oscar var med i vagnen precis som förra året. Dock lite för liten för att vara med under konserten, skriver Margareta Thorgren i ett meddelande till Hänt.

FOTO: TT

Läs också:

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Laddar nästa artikel…