Därför blir inte Meghan Markles barn prins eller prinsessa

Prins Harry och Meghan Markle
I april väntas Meghan Markle och prins Harry få sitt första barn. Men den lilla bebisen kommer varken bli prins eller prinsessa.
Annons

Det var i oktober förra året som det brittiska hovet meddelade den glada nyheten att nygifta Meghan Markle, 37, och prins Harry, 34, väntar sitt första barn.

Beräknat förlossningsdatum är i april och just nu är det kungliga paret i full färd med förberedelserna inför bebisens ankomst.

Annons

Men bebisen som Meghan Markle väntar kommer inte att få en prins- eller prinsesstitel. I och med att barnet blir den sjunde i den brittiska tronföljden kommer hen därför få en annan titel.

Reglerna kring detta härstammar enda från 1912 då George V ville begränsa antalet kungliga titlar, skriver Ok! Magazine. Därmed är det, enligt brittiska rojalistiska regler, endast möjligt att bli prins eller prinsessa om man är förstfött barn till en tronarvinge.

Drottningen kan ändra reglerna

Om prins Harry och Meghan Markle får en pojke kommer han istället få titeln earl av Dumbarton och om det blir en flicka får hon titeln Lady (hennes förnamn) Mountbatten-Windsor.

Detta kan dock ändras om prins Harrys farmor, drottning Elizabeth, 92, ändrar reglerna, något hon har makt att göra. Detta har hon gjort förut vad gäller prins William och Kate Middletons barn som fått bli prinsar och prinsessor. Deras titlar är alltså prins George, 5, prinsessan Charlotte, 3, och prins Louis, 10 månader.

Den kunglige kommentatorn Richard Fitzwilliams har i höstas sagt till Independent att det ändå kan bli så att Meghan Markle och prins Harry faktiskt inte vill att deras barn ska få en prins- eller prinsesstitel i och med att paret är ganska okonventionella.

– Vi får vänta och se, sa Richard Fitzwilliams då.

FOTO: TT

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Laddar nästa artikel…