Chocken efter händelsen under slakten i Farmen: ”Fick blod på mig”

Chocken efter händelsen under slakten i Farmen:
När det är dags för slakt i "Farmen" måste deltagarna hjälpa till. Slakten får farmarna att reagera starkt.
Annons

I kvällens avsnitt av Farmen meddelar Gutta Andersson, 61, att det är slaktdag. Deltagarna ska slakta två kaniner och en gris.

När det är dags för kaninslakten vill inte Dee Omar, 28, vara den som håller i kaninen.

Annons

– Jag tror det blir lite för känsligt för mig, säger hon och lämnar över kaninen till Jean-Pierre Marques, 31.

– Att hålla i kaninen var lite äckligt. Jag visste ju vad som skulle hända med kaninen och den ville ju inte vara i min famn märkte jag ganska snabbt, utan den ville ju skutta iväg, säger Jean-Pierre i avsnittet.

Deltagarna ser på med obehag när Gutta först slår kaninen i huvudet, och sedan dödar den med en yxa. Stella Kibona, 32, går undan och håller för öronen och blundar och Dee Omar vänder sig bort.

– Fy, jag fick blod på mig, säger Jean-Pierre Marques som sedan funderar vidare över slakten.

Annons

– När man blir vänner med djuren här på gården som man blir så är det konstigt att sen slakta dem helt plötsligt bara. Och sen lägga dem på tallriken och stoppa in i munnen. Det känns ganska konstigt egentligen om man tänker efter, säger Jean-Pierre Marques.

När det är dags att slakta grisen skriker den och Stella Kibona håller för öronen.

– Jag har aldrig sett en slakt i hela mitt liv, men jag förstår processen. Jag har sett industriell slakt och det är jag extremt emot. Det här är faktiskt the best way, säger Dee Omar och fortsätter:

– Jag äter inte kött för jag stödjer inte köttindustrin. Jag tycker hur vi äter kött är helt fel. Jag tycker att ska man äta kött ska man skaffa licens, jag tycker man ska veta hur det går till med slakt. Då får man äta kött.

Så här gick slakten till. Varning för obehagliga bilder!

FOTO: TV4

Dela på:
Annons
Laddar