Chocken efter deltagarens brutala skämt i ”Mästarnas mästare”: ”Herregud”

Chocken efter deltagarens brutala skämt i
För fyra år sedan fick Mattias Sunneborn 8000 volt i kroppen när han tävlade i "Mästarnas mästare". I kvällens avsnitt av programmet lurar konkurrenten Per Fosshaug honom att tro att det ska hända igen.
Annons

Det är i kvällens avsnitt av ”Mästarnas mästare” som deltagaren och bandyspelaren Per Fosshaug, 53, bestämmer sig för att spela ett spratt mot sin konkurrent, längdhopparen Mattias Sunneborn, 47. På en griffeltavla i deltagarnas hus har han nämligen skrivit att dagens tävling blir grenen ”el-gipkraft” – men låtsas som att det är produktionen som gjort det.

Annons

– De har skrivit ut den nya tävlingen som blir idag på tavlan. Jag gick förbi där ute innan och såg det, säger Per Fosshaug i programmet, varpå Mattias Sunneborn reser sig för att gå dit och kika.

När han ser texten får han en chock. När Mattias Suneborn deltog i ”Mästarnas mästare” för fyra år sedan tvingades han nämligen att genomföra en gren där han fick 8 000 volt genom kroppen.

– Herregud. Oj, oj, oj… Min puls bara gick upp, säger Mattias skräckslaget i programmet och fortsätter:

– Det är ju ingen som har gjort den här grenen med el. Att man blir straffad med en stöt när man åker ner.

Per Fosshaug håller masken och försöker fortsätta sitt skämt med den förskräckta Mattias Sunneborn.

– Ja, har man mycket muskler går ju elen rätt igenom, säger han, för att sedan skrattande avslöja sitt skämt:

– Nej, det är bara psykning. Det blir ingen el-gripkraft, jag bara skojade lite.

Efteråt är Per Fosshaug mycket nöjd med sitt skämt med längdhopparen.

– Sunneborn svalde betet helt och fullt. Det är roligt att vara lite busunge igen och hitta på lite hyss. Friidrottarna har ju vunnit tre tävlingar på raken, så det kändes som att vi behövde få lite stopp på deras momentum, säger han.

2014 berättade Mattias Sunneborn för tidningen Aftonbladet om hur dåligt han mådde av tävlingen med elektriska stötar i det årets upplaga av ”Mästarnas mästare”. Han beskrev då att han ett halvår efter inspelningen fortfarande hade ångest över det, mycket på grund av att han var med om en olycka med elektricitet som liten.

– När jag var nio år fick jag en elstöt från ett vägguttag när vi renoverade hemma. Jag tänkte på olyckan hela tiden och jag fick tårar i ögonen. Jag var riktigt, riktigt rädd. Men på något vänster fortsatte jag. Det satte sina spår. Jag kunde inte sova den natten och hade mardrömmar om tävlingen i flera veckor efteråt, sa han då.

”Mästarnas mästare” sänds 20.00 ikväll, söndag, på SVT1.

Foto: SVT

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Laddar nästa artikel…