Carolas känslosamma uppbrott – flyttar från Stockholm

Carolas känslosamma uppbrott – flyttar från Stockholm
I höstas fann sångerskan och hennes man Jimmy Kvällqvist drömhuset i Steninge slottsby. Men minnena gör det känslosamt då hon flyr storstan.
Annons

Carola Häggkvist, 51, har bott i en vit villa på 150 kvadratmeter i Norra Ängby i Stockholm sedan januari 2010. Och det var för sonen Amadeus, 19, skull hon från början flyttade just dit.

– Jag har nu fått tag på ett charmigt hus i Västerort, närmare den mycket aktive fotbollssonens kamrater och träningar för Brommapojkarna, skrev Carola på sin hemsida för åtta år sedan.

Men i höstas avslöjade sångerskan på Instagram att hon och sambon Jimmy Källqvist, 47, hade bestämt sig för att flytta. Det var kärlek vid första ögonkastet då hon hittade sin nya bostad som ligger i Steninge slottsby i Sigtuna drygt fyra mil norr om Stockholm.

Annons

– Huraa! Vi har hittat det..Ett hus (på än så länge hemligt ställe.) Nu kan det hända grejer!, berättade hon och la ut en bild av sig själv och Jimmy lyckliga och fyllda av förväntan.

Sonen Amadeus gör det inte heller så mycket att de nu lämnar Norra Ängby. Han spelar inte längre i Brommapojkarna utan skrev i höstas på ett proffskontrakt med Superettan-klubben IK Frej från Täby kyrkby strax norr om Stockholm. Och nu berättar Carola om flytten  i Expressen:

– Jag har hittat en alldeles fantastisk jullada som jag tänkte ha mina julkonserter i. Det var jakten efter den här ultimata julkonsertplatsen, som förde mig till Steninge.

Trots att det är positivt och spännande med en nystart gör det att hon går igenom och ser tillbaka på sitt liv. Uppbrottet från hemmet sedan åtta år, att packa ner alla saker, rör därför upp en hel del dubbla känslor:

– Det tar tid, men det är också viktigt. Det är ett sätt att både fira och stanna upp lite grann, vid alla olika minnen man har… Man ömsar skinn varje gång. Det är bra, men man står i minnenas gator när man möter alla bilder som jag har tagit.

Annons

Carola försöker också rama in alla gamla bilder inför flytten.

– Vi har suttit ett gäng och klistrat in massa bilder i alla fotoramar. Så vi har ju köpt upp lagret på Clas Ohlson och någon annan butik. Det finns inga fotoramar kvar, säger hon.

Sångerskan förklarar:

– Jag har jättemånga kartonger med bara massa foton, sen 90-talet. Du vet man tänker att ”det gör jag sen”. Så där är vi.

Å andra sidan säger Carola att hon kan känna sig ”hemma” var hon än är:

– Jag gör mina ställen till ett hem. Jag gör ängen till mitt hem när jag är ute med husbilen. Så jag är inte så fäst vid husen, men jag är jättetacksam för det här nya stället, som också är ett härligt place.

Foto: IBL, Instagram

 

 

 

Dela på:
Annons
Laddar