Carina Lidboms motgång efter cancern: ”Plötsligt blev jag väldigt svag”

Carina Lidboms motgång efter cancern:
Carina Lidbom, 61, fick bröstcancer men blev frisk efter behandling. Men ett år efter operationen kom ändå ett bakslag. "Plötsligt blev jag väldigt svag", säger hon till Expressen.
Annons

Skådespelerskan Carina Lidbom opererades för bröstcancer i maj 2016. Behandlingen lyckades väl och Carina Lidbom blev sedermera friskförklarad. Men operationen och strålbehandlingen tog hårt på henne kropp. Smärtan och oron resulterade i sömnproblem. Till slut fick Carina Lidbom nog.

Annons

– Jag fick en dipp ett år efter operationen. Plötsligt blev jag väldigt svag och då åkte jag faktiskt ned till Bulgarien i sex veckor och läste, fick besök av vänner och åt och drack gott, säger hon till Expressen.

I dag mår hon mycket bättre och försöker också ta upp träningen. Även om sjukdomen kommer att följa henne resten av livet försöker hon att inte oroa sig för framtiden. Sedan några år tillbaka arbetar hon också som livscoach.

– Jag kände att jag inte hittade glädjen i skådespeleriet. Det var mycket saker som hände i mitt liv, sorgsna och tråkiga saker. I samband med det så förstod jag på mina vänner att jag har varit den som kommit med goda råd, säger hon till Expressen.

Annons

Hon har beskrivit coachning som sin nya passion i livet, men har också sagt att den fått henne att hitta tillbaka till passionen för att stå på scen. Senare i år åker hon på turné med föreställningen ”Stolt, stark och skrynklig” som hon gör tillsammans med kvinnor mellan 50 och 78 år. Föreställningen vill, med humor och allvar, beskriva hur det är att åldras som kvinna.

Carina Lidbom drömmer fortfarande om kärleken. För tillfället är hon singel, men stänger inte dörren för att träffa någon. Till tidningen säger hon dock att hon hoppas kunna träffa någon på ”traditionella sättet” – det här är med nätdejting är inte hennes grej.

– Jag är nog kortdistansare inom de flesta ämnena i livet, men jag hoppas jag kommer bli långdistansare i livet. Att jag kommer dö med ett leende på läpparna och vara väldigt gammal och skröplig, säger hon.

FOTO: Ibl

Artikeln publicerades först på Året Runt.

Dela på:
Annons
Laddar