Bosse bildoktorns plötsliga beslut: Därför slutar han efter 23 år

Bosse Bildoktorn Andersson slutar på radio efter 23 år.
Bosse "Bildoktorn" Andersson har under 23 år underhållit och utbildat radiolyssnarna om bilar. Nu gör den folkkäre bilexperten sitt sista avsnitt av radioprogrammet Fråga bildoktorn i Sveriges radio. Men det blir inte lediga dagar för Bosse Bildoktorn. ”Jag kommer att jobba tills de gräver ner mig”, säger han.
Annons

TV-profilen Bosse ”Bildoktorn” Andersson, 66, har i många år delat med sig av sin entusiasm för bilar, i både tv och radio, samt som föreläsare. Han blev ett känt ansikte genom SVT-programmet Bosse Bildoktorn som sändes mellan 2003 – 2005. Sedan 1996 har hans röst hörts i radioprogrammet Fråga bildoktorn i Sveriges radio. I kväll gör han sitt sista program – efter 23 år.

Trots att Bosse Andersson uppnått pensionsåldern kommer han inte sluta jobba. Men han har bestämt sig för att dra ner på arbetet för att få tid till annat.

Annons

Annons

– Jag kommer att jobba tills de gräver ner mig, men jag kommer att minska antalet uppdrag. Man hinner inte med allt vad man vill här i livet och då måste man prioritera. Och jag håller på att prioritera stenhårt nu för att få tid att sköta grejer, trädgården och barnbarn, säger han till Aftonbladet.

Bosse Andersson har arbetat som bilmekaniker sedan 1970-talet. Under en period har han också varit fordonslärare. Genom sin smittande entusiasm över bilar har han blivit en populär och folkkär röst i radio.

Jobba med egna projekt

Nu när sista programmet av Fråga bildoktorn sänds kommer Bosse Andersson att få mer tid till sin passion – bilar. I sitt garage har han en gammal bil som han länge arbetat med och som behöver få lite kärlek och omsorg.

– Jag bygger en sportvagn i en egen konstruktion. Jag har ju mekat med allt mellan himmel och jord, allt från Trabant till Rolls-Royce och Lamborghini och då hittar man bra idéer. Allt, även små skitbilar, har alltid någon bra idé, säger Bosse Andersson.

Det är mycket som ska göras i framtiden för Bosse Andersson. Men att han inte ska ha tid till sina projekt oroar han sig inte för.

– Jag ska bli 120 år gammal så det är inga större problem, säger Bosse Andersson.

FOTO: Karin Törnblom/TT, Patrik Österberg/TT

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Laddar nästa artikel…