Bor gratis hos mamma – slösar 47 000 på skräpmat och cigg

Bor gratis hos mamma – slösar 47 000 på skräpmat och cigg
Lyxfällan tar sig an det unga paret Mathiaz och Nikki som bor hos Mathiaz mamma utan att betala den hyra de kommit överens om. Samtidigt har de lagt ut enorma summor på öl, läsk, cigaretter och skräpmat.
Annons

I torsdagens avsnitt av Lyxfällan rycker experterna Patrick Grimlund, 44, och Magnus Hedberg, 45, ut för att hjälpa ett ungt par med ekonomiska bekymmer. 

Mathiaz, 21, och Nikki, 23, har varit tillsammans i fyra månader. De bor hos Mathiaz mamma Lena där de inte betalar någon hyra. Istället lägger pengarna på cigaretter, skräpmat, läsk, öl och presenter till varandra.

Annons

Den som drabbats hårdast av det fotbollsälskande parets slöseri är Mathiaz mamma Lena som är sjukpensionär. På grund av att Mathiaz och Nikki inte betalat någon hyra har Lena fått en skuld hos kronofogden.

– Min ekonomi påverkas väldigt mycket på grund av att de inte kan hjälpa och stötta mig med pengar, säger Lena.

Nikki och Mathiaz får en chock när Lyxfällans experter lägger korten på bordet.
Nikki och Mathiaz får en chock när Lyxfällans experter lägger korten på bordet.

När Magnus Hedberg guidar Mathiaz och Nikki genom de mängder läsk, öl, skräpmat och cigaretter de stoppat i sig under hela deras relation – fyra månader – får de en chock.

13 719 kronor på läsk och öl.

18 980 kronor på cigaretter.

6 402 kronor på skräpmat.

– Vet ni hur mycket det blir på de senaste fyra månaderna bara på all er skräpkonsumtion som ni har genererat? frågar Magnus Hedberg innan han avslöjar summan: 47 240 kronor.

– Att vi gjort av med 47 000 på de här månaderna är väldigt, väldigt, väldigt mycket. Det borde vi skämmas för. Det kunde ha gått till något annat. Det är bara bortkastade pengar, säger Nikki i programmet.

”Lyxfällan” sänds 20.00 på torsdagar på TV3 och Viafree.

Foto: TV3

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Laddar nästa artikel…