Annons
Annons

”Bonde”-profilens häftiga kritik mot TV4: ”Gav mig Redbull så jag inte skulle somna”"Bonde söker fru"-profilen Erica Mahnkopf är besviken på hur TV4 skött inspelningen av programmet. Hon säger att inspelningen är starkt styrd av produktionen och att hon tvingades svara på frågor i upp till två timmar för att ge de svar produktionen ville ha. – Jag ångrar min medverkan i programmet, säger hon till Hänt.

Brevskrivaren Erica Mahnkopf, 27, och köttbonden Marcus Sjöberg, 38, fann varandra under inspelningen av ”Bonde söker fru”. I kvällens avsnitt får vi se hur paret kommer varandra närmare och börjar möblera om i huset.
Men Erica berättar nu för Hänt att hon är starkt kritisk mot produktionen.

Annons

– Det värsta efteråt är att se sig själv och se hur de har klippt ihop det efteråt, säger Erica Mahnkopf till Hänt.

Erica är en av fyra brevskrivare som flyttade in på köttbonden Marcus Sjöbergs gård för att bo där i några veckor och dejta honom. Där följs de av filmkameror under de flesta av dygnets vakna timmar. Sedan klipps ett 44 minuter långt avsnitt ihop.

Erica Mahnkopf menar nu att TV4 styr inspelningen så att den ska ta önskad vändning. Bland annat säger hon att de arrangerat inspelningen så att det skulle se ut som om den sist tillkomna brevskrivaren, Linda Gustafsson, blev utfryst av de andra. Något som Erica säger inte stämmer.

– Jag och Helen fick ju gå iväg vid något tillfälle och det var ju produktionen som sa att vi skulle gå iväg på grusvägen. Och att vi sedan skulle prata om Linda, det hade ju de styrt upp. Sen hade de också styrt upp att Linda skulle gå ut själv och sätta sig på verandan och äta medan Marcus och jag skulle gå ut. Allting var styrt av tv-bolaget, säger Erica Mahnkopf.

Linda Gustafsson var på gården i två dygn och hon håller inte med om att TV4 styrt inspelningen.

– Det var inte alls styrt. Det Erica gjorde var på eget bevåg. Ingen sa åt oss vad vi skulle göra, säger Linda Gustafsson.

Hon berättar också att hon har diabetes typ 1 och att det var anledningen till att hon var tvungen att gå ut och äta mellanmål med jämna mellanrum.

Att Erica inte känner igen sig själv i programmet var till en början så jobbigt att hon fick ta hjälp av en psykolog.

– De första avsnitten var jättejobbiga, men nu känns det bättre. Jag ser ju hur de har gett alla olika roller. Jag fick vara den som skulle vara lite kaxig och lite självsäker. Jag fick prata med TV4:s psykolog för jag mådde jättedåligt. Efter första avsnittet tänkte jag ”det här kommer jag aldrig överleva”. Men nu har jag vant mig, säger Erica.

Hon är också starkt kritisk till hur produktionen spelar in de synkar som syns i programmet, där deltagarna pratar direkt med kameran.

– I synkarna är det ju inte jag som bestämmer vad jag ska prata om, utan jag får ju påståenden och frågor och så ska jag besvara dem. Men jag ska inte svara med ja och nej, utan besvara så att tittarna inte märker att jag svarar på en fråga. Och många gånger ville jag inte svara för jag kände att det var obekväma frågor. Då la de orden i munnen på mig, ”säg bara så här så är vi klara sen”. Ibland satt jag i över en timme, ibland två. Så då sa jag bara vad de ville att jag skulle säga så jag skulle få gå därifrån. Vid ett tillfälle mutade de mig med Redbull så jag inte skulle sitta och somna, berättar Erica.

I efterhand är Erica mycket besviken på produktionen.

– ”Bonde söker fru” är ju inte vad jag trodde att det skulle vara. Hade jag vetat att det skulle vara så här hade jag faktiskt aldrig varit med. Jag ångrar min medverkan i programmet, det gör jag ju.

Clara Tengbom, pressansvarig på TV4, menar att man som deltagare i programmet kan vara ovan vid hur det går till på inspelningarna.

– Jag har full förståelse för att det kan vara en speciell upplevelse att medverka i en tv-produktion, där exempelvis så kallade synk-intervjuer kan ta lång tid. Det i sig är inget konstigt och en del av produktionen av ett tv-program. I de intervjuerna är det helt upp till den medverkande själv att svara på frågorna som ställs från en inslagsproducent som den själv vill, säger hon till Hänt.se.

SE OCKSÅ: Bonde-Leonora om hemliga spelet – så lurade hon TV4

9
Visa bildspel

/
...
Visa mer

LÄS OCKSÅ: TV4 tvingas ändra ”Bonde söker fru” – i sista stund

LÄS OCKSÅ: Kritiken efter tårarna i Bonde söker fru: ”Gör en höna av en fjäder”

FOTO: TV4, IBL

DELA
TWEETA
MAILA
Annons

Annons
Annons


Annons


Laddar