Benjamins ärliga ord till Bishara Morad inför Melodifestivalen

Bishara Morad och Benjamin Ingrosso
Bishara Morad gör sitt första scenframträdande någonsin i Melodifestivalen. Nu berättar han om stödet från Benjamin Ingrosso.
Annons
Bishara Morad, 16, debuterar i Melodifestivalen med låten On my own, skriven av bland annat fjolårets vinnare Benjamin Ingrosso.

– Den handlar om olycklig kärlek, jag tror att många kan relatera till det, säger han när Hänt träffar honom efter repetitionerna.

Hans musikaliska resa började för nästan exakt ett år sedan. Hans musiklärare på skolan bad honom att sjunga i skolans matsal. Klippet hamnade på Instagram och spreds snabbt.

Annons

– Sedan fortsatte jag att lägga upp covers och nu är jag här, säger han och skrattar.

Annons

Idag har han över 100 000 följare på Instagram, men det är i Melodifestivalen han gör sitt livs första framträdande på en riktig scen.

– Jag har aldrig stått på en scen förut, det är sjukt faktiskt, säger han.

Orden från Benjamin Ingrosso

Han får bra stöd från både skivbolaget, hans team och familjen som är på plats i Lidköping. Även Benjamin Ingrosso har funnits där för honom.

– Han har gett mig tips och råd, sagt hur jag ska tänka. Det har varit jättebra, berättar Bishara.

Nervositeten har varit stor. Att han dessutom beskrivs som en perfektionist gör inte det hela lättare. Bishara vill att allt ska sitta in i minsta detalj när det är dags för honom att kliva upp på scenen. Benjamin Ingrosso har försökt få honom att slappna av och tänka annorlunda.

Annons

– Han har sagt som många säger, att jag ska gå ut och ha kul och sjunga från hjärtat. ”Tänk inte på tävlingen utan gå ut och berör folk. Kör din grej”.

Bishara Morad om planerna efter Melodifestivalen

Även om Bishara vill knipa en finalplats så är han tacksam att han får sjunga sin låt för hela svenska folket.

– Jag känner mig redan som en vinnare, att jag bara har tagit mig hit. Självklart vill jag gå till finalen och vinna allt men jag tänker inte på det just nu. Jag är redan en vinnare som kommit hit. Det här är ett steg framåt i karriären för mig.

Trots att han bara har hållit på med musik i ett års tid så är han målmedveten och drömmer om att en dag själv bli låtskrivare, precis som Benjamin Ingrosso.

– Jag vill göra musik som många kan relatera till och sprida kärlek och leva på musiken, säger Bishara Morad.

Se hur allt startade för Bishara Morad här:

FOTO: TT, Instagram

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Laddar nästa artikel…