Bertil, 60, blev blåst på bilvinsten i ”Bingolotto” – nu svarar TV4 på missen: ”Förlåt”

Bertil, 60, blev blåst på bilvinsten i
Bertil Gustafsson blev blåst av Agneta Sjödin på en bilvinst i Bingolotto. Nu svarar TV4 på missen.
Annons

Det var för drygt ett år sedan som Ingvar Oldsberg, 72, gjorde en megatabbe i Bingolotto då han trodde att vinnaren kammat hem en miljon kronor när det rörde sig om 100 000. Pinnen på hjulet var precis mitt i mellan beloppen därför var det en aningen otydligt. Och nu har det hänt igen, det var i helgens program som nya programledaren Agneta Sjödin, 50, gjorde ett pinsamt misstag och lurade Bertil Gustafsson, 60, på bilvinsten.

Annons

Bertil hade ringt in till programmet för att försöka vinna en bil, han hade fyra luckor att välja mellan och när han då valt sin lucka önskade Agneta honom lycka till.

– Jag håller så  mycket tummarna för dig Bertil, säger hon i programmet.

När Agneta sen öppnar upp luckan utbrister programledaren  i ett lyckoskrik och snabbt skjuts konfettikanonerna av. Men sen upptäcker hon att det stod ”KUL 311” bakom luckan och den skylt de sökte var ”KUL 321”.

– Nej, förlåt, förlåt, förlåt. Det här var ju fel, säger Agneta snabbt när hon insett sitt missta i programmet.

HETAST PÅ HÄNT TV: SAMIR avslöjar planerna: ”Så blir mitt DRÖMBRÖLLOP med SIGRID”

Från Bertil är det först tystnad, men sedan säger han att det i alla fall var nära.

Annons

– Jag trodde att det var rätt. Men vet du vad, du får ju 10 000 kr och så fick du lite guldkonfetti. Lite guldkonfetti och 10 000 kr en söndag, det är ju inte helt fel det heller, säger Agneta.

Bertil har varit en trogen spelare av Bingolotto i många år och det här var första gången som han fick vara med i sändningen. Därför kände han en enorm besvikelse efter att ha blivit blåst på vinsten.

– Det är taskigt att de säger att man vinner och sen vinner man inte i alla fall. I telefonen sa de att det var vinst men sen såg jag ju på tv:n att det var ingen vinst, säger han till Nöjesbladet.

Dock hälsar han att han inte är arg på programmet och kommer fortsätta att spela som vanligt.

Nu har TV4 svarat på missen. I ett uttalande från Tjänstgörande Lotteriföreståndare Jan Olsen har det inte begåtts ett lotterifel:

”Spelaren som ringde in valde lucka nummer 2 i spelmomentet nummerplåten vilket var fel nummerplåt. När Agneta öppnade luckan till nummerplåten så läste hon vid första anblicken fel och jublade till, dock korrigerade Agneta detta omgående i sändningen. Inget lotterifel är begånget.”

Foto: Tv4

Dela på:
Annons
Laddar