Benjamin Ingrosso snor stilen från pappa Emilio: ”Gör en Ingrosso”

Benjamin Ingrosso snor stilen från pappa Emilio: ”Gör en Ingrosso”
Benjamin Ingrosso, 20, är en av årets artister som i första deltävlingen lyckades ta sig hela vägen direkt till final. Med låten ”Dance you off” dansade han sig in i svenska folkets hjärtan. Men det finns en person som han i hemlighet hämtat inspiration från – nämligen sin pappa, Emilio Ingrosso, 52. Och nog finns det likheter mellan far och son..!
Annons

Han knep finalplatsen tillsammans med John Lundvik, 35, i första omgången av Melodifestivalen. Ikväll står Benjamin Ingrosso, 20, på scen för att ännu en gång få framföra sitt bidrag – med förhoppning om att kunna ta sig hela vägen till Eurovision Song Contest i Portugal i maj. När Benjamin visade upp sitt nummer första gången för svenska folket var det många som hyllade honom till skyarna – speciellt efter sina sexiga danssteg.

Annons

”Hur gammal är Benjamin Ingrosso? Vill veta det”, skrev en användare på Facebook.

”Han är så himla charmig! Hans energi går verkligen genom rutan. Dessutom byxmyndig”, skrev en annan medan en tredje skrev ”Vilket dansnummer, vilka danssteg!”.

Och faktum är att Benji hämtat en hel del inspiration av en viss person – någon som också fick stor uppmärksamhet för sina sexiga dansmoves, nämligen Emilio Ingrosso, 52. För precis som sin pappa gjorde under 80-talet, har nu Benjamin tagit efter. Inga konstigheter där inte.

– Jag inspireras jättemycket av min pappa i allt från musik, dans och mat. Så absolut det finns mycket av min pappa i det faktiskt, berättar han för Hänt.

Mitt ❤️ @benjaminingrosso

A post shared by emilioingrosso (@emilioingrosso) on

Och något som många tittare verkar ha missat är att pappa Emilio uppmanade sin son att ta fram Ingrosso-stegen, och hintade om detta precis innan Benjamins nummer i första deltävlingen. Med orden: ”Gå upp och gör en INGROSSO!!”, lät han sina följare på Instagram ana att det finns ytterligare en Ingrosso med i spelet – någon som lärt honom ett och annat…

Annons

– Han vet om det och han är jättestolt över mig, säger Benjamin.

Och nog kan man trots allt ändå ana en hel del ”Ingrosso-moves”, men med något modernare inslag från sonens sida. Benjamin dansar nämligen också han i sidled med ”juckande” rörelser. I Melodifestivalen 1985 uppträdde bland annat mamma Pernilla Wahlgren, 50, med Emilio som bakgrundsdansare och likheterna, ja de finns där. Med låten ”Piccadilly Circus” dansade även de in sig i svenska folkets hjärtan – på ett sexigt vis.

Med andra ord verkar det alltså som att Benjamin tagit till ett hemligt familjeknep inför sitt framträdande, och nog har han allt gått och blivit mer lik sin pappa! Emilio som även ofta under 80-talet gick runt i korta skinnjackor och svarta kläder, verkar ha inspirerat sonen till samma look i hans  Melodifestival-nummer.  Ett vinnande koncept? Det avgörs ikväll.

Finalen av Melodifestivalen sänds 20.00 på SVT.

Foto: Ibl, Instagram, SVT

 

Dela på:
Annons
Laddar