Benjamin efter Pernillas sabotage: ”Förtvivlad”

Benjamin efter Pernillas sabotage:
Benjamin Ingrosso har redan tagit sig till final i Melodifestivalen 2018, men nu har hans mamma Pernilla Wahlgren brutit mot regler som kunde ha äventyrat Benjamins chans till Eurovision Spong Contest.
Annons

Förra veckan gick startade Melodifestivalen 2018 i Karlstad och en av de som sjöng sig ända till finalen i Stockholm den 10:e mars var Benjamin Ingrosso, 20. När en låt går vidare till final finns det en regel som säger att tävlingsbidraget absolut inte får publiceras offentligt.

Annons

Tidigare idag gjorde dock hans mamma Pernilla Wahlgren, 50, ett enormt misstag. Enligt Nöjesbladet publicerade hon en bit av Benjamins finallåt på sitt Instagram-konto en kort stund på fredagen.

Benjamin befinner sig just nu i Los Angeles och blev inte glad när han fick höra om sin mammas misstag.

– Benjamin befinner sig i LA och var helt ovetande om det som skett. Vi har nu kontaktat honom och han, precis som vi på TEN, är verkligen ledsna för det som inträffat. Vi vill ny dock understryka att varken vi eller Benjamin ligger bakom detta, säger Benjamins manager Therese Hädinggård till Nöjesbladet

Annons

Kort efter att SVT kontaktats om missödet plockades Pernillas inlägg bort från hennes Instagram-konto.

– Vi beklagar situationen och har försäkrat oss om att personen som brutit mot tävlingens regler tagit bort materialet. Det har tyvärr skett ett misstag utan några som helst baktankar. Benjamin är självklart förtvivlad över det inträffade som han inte haft någon som helst del i och önskar inget hellre än att få stå på scenen i Friends Arena den 10 mars, fortsätter Therese.

Och på scenen i Friends Arena kommer Benjamin att få stå. Då tävlingsgeneralen Christer Björkman menar på att det inte är Benjamins fel.

– Då skulden i det här fallet inte ligger på upphovsmannen, skivbolag eller artist och av respekt för alla de tittare som valt att rösta fram bidraget direkt till final, har vi därför inte för avsikt att lyfta bidraget ur tävlingen, säger Christer till tidningen.

Benjamins kärlekshemlighet i låten – så fick han tillbaka flickvännen

Dela på:
Annons
Laddar