Bara 6 år gammal – nu förbereds prinsessan Estelle för sin nya roll

Prinsessan Estelle har börjat drottningskolan.
Prinsessan Estelle går i skolan som vilka barn som helst men utöver det kliver hon nu in i en ny utmaning. Sexåringen ska börja ”drottningsskola”
Annons

I höstas började en förväntansfull prinsessan Estelle, 6, skolan. Tillsammans med sin mamma kronprinsessan Victoria, 41, och pappa prins Daniel, 45, klev hon glatt in på skolgården till Campus Manilla i Stockholm.

Annons

Men till skillnad från sina klasskompisar kommer lillsessan även att ha en annan viktig uppgift framöver. Nu börjar nämligen hennes ”drottningsskola”, vilket är en intern, lättare utbildning där att hon ska förberedas inför hennes framtida roll, enligt Svensk damtidning.

Nyligen var Estelle på besök med sin mamma på en rundvandring i Skattkammaren för att bland annat titta på silverdopfunten som användes vid hennes dop. I det Kungliga slottets källare finns flera av rikets hemligheter. De tittade även på Karl X Gustavs arvfurstekrona, som också kallas tronföljarkronan, och är kronprinsessans rangkrona. Prinsessan Estelle verkade nyfiken och intresserad under besöket, trots sin ringa ålder.

Annons

Estelle ville titta på sin egen krona

Och naturligtvis ville Estelle titta på sin egen krona. Alla medlemmar i Kungafamiljen får nämligen en egen krona och hennes är Prins Oscars II furstekrona från 1844.

Estelle verkar trivas bra i skolan som tyvärr dragits med några mindre trevliga händelser sedan hennes start. Det har bland annat rört sig om kränkningar av elever, något som vid upprepade tillfällen anmälts till Skolinspektionen. I ett nytt beslut från Skolinspektionen kritiseras Campus Manilla för sitt arbete med att hantera kränkningar av elever, klagomål och elevhälsa, något Aftonbladet var först med att rapportera om.

Men förmodligen har skolan kommit tillrätta med detta nu och Estelle kan fokusera på de vanliga studierna, men även sin ”drottningsskola” som än så länge bara har mjukstartat. Hennes roll, först som kronprinsessa och sedan som landets drottning, har alltså redan börjat för att hon sakta ska slussas in in sin förväntande roll.

Se bilderna på prinsessan Estelle här:

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Laddar nästa artikel…