Anna Brolins tårar i Biggest loser: “Aldrig gråtit så mycket”

Anna Brolin om Biggest Loser 2019
Ikväll är det premiär för Biggest loser på Sjuan och årets säsong har minst sagt påverkat programledaren Anna Brolin.
Annons

Ikväll drar Biggest loser igång igen där 14 deltagare tävlar i viktnedgång och om att vinna kampen mot ett friskare och hälsosammare liv. I programmet tävlar bland andra den 20-åriga baristan Amanda Pettersson och den 60-åriga psykiatrikern Lilliann Jacobson Lindblad, från Svenljunga.

Annons

Årets säsongen sägs vara annorlunda och har inte bara varit betydelsefull för deltagarna, utan har även satt starka avtryck i programledaren Anna Brolins liv.

– Det här är den starkaste säsongen som jag har jobbat med. Jag har aldrig gråtit så mycket och har aldrig blivit så berörd, säger Anna Brolin i Nyhetsmorgon.

Hon fortsätter berätta om deltagarnas missbruk och den tuffa kampen att försöka ta sig ur det.

– Om man har en tuff bakgrund som att ha blivit mobbad eller mått dåligt under en längre tid så kan man glida in i ett missbruk, och deltagarna har ju hamnat i ett matmissbruk.

Matmissbruk innebär att en person äter mat okontrollerat. Under dessa perioder kan personerna upplevas som okontrollerade och desperata. Det är vanligt att man fortsätter att äta långt efter att man blivit mätt, vilket leder till känslor av skuld och ånger. Matmissbrukare äter även när de inte är hungriga och beteendet leder oftast till viktökning.

”Det här är något du gör för livet”

Anna Brolin berättar om årets deltagare under intervju i Nyhetsmorgon:

– Det är så imponerande att se deras kämparglöd och kämparvilja. Att följa dem från att knappt kunna stå upp till att klara av träningspass som knappt allsvenska-spelare skulle fixa. Det är otroliga livsöden som på något sätt får ett positivt slut, säger hon.

”Mod” är ett ord som Anna Brolin anser symboliserar deltagarna i årets säsong väl.

– Det är otroligt modigt att blotta sig för hela svenska folket och visa sina svagheter på det här sättet, det finns inga skyddsmurar alls, säger hon och fortsätter:.

– Det här är en livsförändring och inget som sker på ett halvår, det här är något du gör för livet.

Biggest loser har premiär ikväll klockan 21.00 på Sjuan och TV4-play.

FOTO: TV4

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Laddar nästa artikel…