Anna Book avslöjar: Så lyckades jag gå ner över 70 kilo

Anna Book avslöjar: Så lyckades jag gå ner över 70 kilo
Biggest loser-vinnaren har tröttnat på anklagelserna om hur hon lyckats med sitt livs förändring. Nu berättar Anna Book sanningen om hur hon lyckats nå sin målvikt – och framför allt varnar hon för de dramatiska metoderna hon använde före inspelningen: "Jag kommer aldrig göra det igen".
Annons

För nästan ett halvår sen startade Anna Book, 46, sitt livs resa. Det var då hon tackade ja till att vara med i Sjuans satsning ”Biggest loser VIP” och vara med i kändisversionen av det populära viktprogrammet.

Annons

Det finns nog ingen som missat att Anna Book tog hem hela vinsten – 22,7 kilo hade hon gått ner sedan inspelningsstarten.

I efterhand har den folkkära schlagerartisten avslöjat att hon totalt gått ner över 70 kilo. Hon har i många år kämpat med sin vikt som påverkats av sjukdomen PCO, men nu har hon klurat ut vad det var som fick henne att lyckas en gång för alla, med det hon kämpat med så länge. En erfarenhet Anna Book delar med sig av i ett starkt inlägg på Instagram.

Annons

”Jag kommer aldrig att ”svälta” mig själv igen, som jag faktiskt gjorde i så många år då jag bara åt 1 eller 2 ggr/dag & framför allt inte äta mat/snacks som inte hade nån näring. DET går INTE när man har PCOS. Så många gånger tänkte jag fel – jag måste bli smal. Men när jag blev ärlig med mig själv i Biggest Loser VIP så ändrade jag mig helt! Och jag slutade ljuga FÖR MIG SJÄLV. Jag ville ju bara bli FRISK & jag ville bli & se välmående, vältränad & stark ut – inte tunn och undernärd”, skriver hon på Instagram.

Anna Book skriver att hon nu äter mindre, men fler, måltider varje dag. Det kan bli upp till åtta mattillfällen varje dag. Dessutom har hon smått motvilligt dragit ner på träningsdosen, mycket på grund av att hon nyligen gick igenom en bukoperation som kräver vila.

Annons

”Men det är också nyttigt för mig, nyttigt att behöva ha den här Rehabperioden. För det ÄR MATEN, det man VÄLJER att stoppa i sig som faktiskt är den största & viktigaste biten, för att gå ner i vikt & framför allt HÅLLA vikten. Och just där, känner jag att jag har mest att ”bevisa ” för MIG SJÄLV. Att jag kan HÅLLA KOSTEN sund & vettig UTAN extrem träning varje dag”, skriver Anna.

Samtidigt skriver trebarnsmamman att hennes mål inte är att vara smal eller passa in i något ideal.

”Ingen är perfekt, så sluta tro att du måste vara & göra allting perfekt. Men var RÄDD om dig, & tro på dig själv & möjligheten att förändra din hälsa & ditt liv. Jag är sååå glad, att jag började TRO PÅ MIG SJÄLV & att jag vid 46 års ålder klarade av att förbättra MITT LIV & nu vågar vara, den JAG VILL VARA”, avslutar Anna sitt starka inlägg.

Annons

Efter att inlägget publicerats har hyllningarna öst in i kommentarsfältet, där majoriteten peppar Anna och gratulerar henne till att hon funnit frid och en metod som fungerar för att hon ska må bra.

”Vilken bragd Anna! Stort lycka till framöver”, skriver en person.

”Så kloka ord,blir verkligen inspirerad av dig,du är bäst”, skriver en annan.

Samtidigt är det många som undrar över den gastric bypass-operation som Anna Book gjorde för flera år sedan, och antyder att den ska ha ”gjort jobbet” åt henne. I kommentarsfältet skriver Anna att hon må ha gjort den – men hävdar samtidigt att den aldrig hjälpt henne till en viktnedgång.

Annons

”Operation är INTE lösningen!!!!!!!!! Sjukt att folk fortfarande tror på det! Det kan bli ett litet hjälpmedel. Men att det bara är att operera sig & bli smal, ja, då hade jag ju varit smal för 10 år sedan”, skriver Anna och fortsätter med ett råd till de läsare som uttryckt en vilja till ett sådant ingrepp:

”En GBP är ett stort ingrepp & det är INTE lösningen. Lyssna på mig, för jag vet åtminstone vad jag pratar / skriver om!!! ALLA är olika…..men jobba med psyket & din självbild först & maten – DÅ SKA du se att det kommer hända saker”, skriver Anna.

Jag kommer aldrig att "svälta" mig själv igen, som jag faktiskt gjorde i så många år då jag bara åt 1 eller 2 ggr/dag & framför allt inte äta mat/snacks som inte hade nån näring. DET går INTE när man har PCOS. Så många gånger tänkte jag fel – jag måste bli smal. Men när jag blev ärlig med mig själv i Biggest Loser VIP⭐️ så ändrade jag mig helt! Och jag slutade ljuga FÖR MIG SJÄLV. Jag ville ju bara bli FRISK & jag ville bli & se välmående, vältränad & stark ut – inte tunn och undernärd. Jag äter inte för mycket mat åt gången idag, men jag äter regelbundet & många ggr 6-8 ggr/dag. Idag kör jag inte för mycket träning, vissa dagar mer & andra mindre. Men jag RÖR på mig varje dag. Och just nu återhämtar jag mig ju från mina Operationer som jag gjort på Reform Kliniken i Malmö & FÅR INTE träna, som jag nu saknar ENORMT mycket känner jag❤️Men det är också nyttigt för mig, nyttigt att behöva ha den här Rehabperioden. För det ÄR MATEN, det man VÄLJER att stoppa i sig som faktiskt är den största & viktigaste biten, för att gå ner i vikt & framför allt HÅLLA vikten. Och just där, känner jag att jag har mest att "bevisa " för MIG SJÄLV. Att jag kan HÅLLA KOSTEN sund & vettig UTAN extrem träning varje dag??? & våga vila i min extremt stora prestation i BL VIP⭐️ där jag gick ner mina sista 24 kg utav de totalt 74 kg som jag nu har lyckats gå ner?????? & jag har förstått att jag besitter en enorm karaktär. Träningen för mig, handlar idag om att må bra & att ta hand om kroppen mer än att försöka passa in i en mall. Jag äter bra till 85-90% & 10-15% så gör jag MEDVETNA VAL om att äta något gott & inte få ångest när jag tex. blir bortbjuden. Utan även i dom situationerna, så kan jag göra smarta val? & INTE spåra ur. Utan allt jag gör, är för att må så bra som jag bara kan. INTE för att vara smal & passa in i någon mall eller något ideal. Ingen är perfekt, så sluta tro att du måste vara & göra allting perfekt. Men var RÄDD om dig, & tro på dig själv & möjligheten att förändra din hälsa & ditt liv. Jag är sååå glad, att jag började TRO PÅ MIG SJÄLV?? & att jag vid 46 års ålder klarade av att förbättra MITT LIV & nu vågar vara, den JAG VILL VARA❤️????⭐️??

A post shared by Anna Toledano Book (@annatoledanobook) on

FOTO: Ibl

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Laddar nästa artikel…