Anja Kontor om sin hjärnblödning: ”Jag stod och fönade håret – plötsligt kunde jag inte uttrycka något”

Anja Kontor om sin hjärnblödning:
Anja Kontor drabbades av en hjärnblödning och förstod inte allvaret i situationen. Nu berättar hon om det i SVT-programmet "När livet vänder".
Annons
Annons

I SVT-programmet ”När livet vänder” möter Anja Kontor, 50, människor som har drabbats av ofattbara öden. Själv var programledaren med om något liknande 2010. Hon drabbades av en hjärnblödning.

– Det gick blixtsnabbt. Jag skulle till en fest. Stod och fönade håret. Armen åkte ner. Det kändes i hela kroppen. Jag kunde inte uttrycka något, säger programledaren i Hänt i Veckan.

Anja förstod inte riktigt hur allvarlig situationen var.

– Till och med på sjukhuset skulle jag vara ”duktig”. Till slut sa överläkaren: ”Du har touchat döden, du måste fatta det!”.

I ”När livet vänder” får Anja uppleva starka möten.

Anja Kontor. Foto: TT

– Ta till exempel pappan vars barn styckmördats. Sedan har vi killen på Utöya som överlevde Breivik och som räddade livet på sin lillebror i vattnet. Det fantastiska med alla de här människorna är att de har ett bra liv igen. Det har inte bara överlevet. De lever! Människan är stark.

Anja har sonen Noah, 13, och lever sedan 20 år tillbaka med den 10 år yngre sambon Micke, 40. Anja och Micke träffade varandra på gymmet.

Annons

– Jag hade en vän som ägde ett träningscenter. Hon jobbade dygnet runt, så för att kunna träffa henne var jag tvungen att åka till hennes jobb. Micke var instruktör och vi började prata. Det kändes som att komma i hamn.

Hon kände direkt att det var mannen i hennes liv.

– Det kan man väl säga. Jag vågar aldrig tro att något ska vara för evigt, men jag kände: ”Här vill jag vara”.

Andra läser också:

Dela på:
Annons
Laddar