Anitha Schulmans ilska efter förändringen: ”Trodde att jag var alldeles för gammal”

Anitha Schulmans ilska efter förändringen:
Medieprofil Anitha Schulman, 39, har fått nog. I ett öppenhjärtigt inlägg på Instagram skriver hon nu av sig och sina inre känslor. Anledningen? Hon känner sig inte omtyckt längre och vädjar nu till sina följare. – Jag frågar er!, skriver hon.
Annons

Anitha Schulman, 39, har synts som både programledare i Aftonbladet TV och i humorserien ”Mammor!” på TV3. Men på senare tid har jobben blivit allt färre för medieprofilen. Anitha som ofta brukar använda sig av uttrycket ”Syns man inte, så finns man inte” – och ofta flitigt syns ute i kändisvimlet, har nu börjat tänka om.

Annons

Och det är hennes egna följare som enligt Anitha verkar vara orsaken till det. Häromdagen öppnade hon upp om sina tankar, något hon också nyligen påtalade i podcasten ”Lillelördag”:

”Sedan i september har jag tappat tvåtusen följare på Instagram och det fortsätter att dala. Ett tag ville jag inte erkänna att det inte skulle drabba mig, men det gör det, skriver hon på sitt Instagramkonto och medger att hon nu inte heller får så mycket jobbförfrågningar”, skriver hon och fortsätter:

”Dels så får jag inte lika många samarbeten, dels så känner jag att jag är ”impopulär” (gud förbjude) sen känner jag mig vilsen i flödet. Sen Insta byggde om algoritmen har konton selekterats bort du måste en OERHÖRT tydlig visuell profil. Tonåringarna färgmatchade sina flöden (allt med ful färg enligt vissa åker bort) och verkligheten har förvandlats till bokmärken. Du måste ha en supertydlig profil på insta för att lyckats och ärligt – jag vet inte vad min är”.

View this post on Instagram

Sen i september har jag tappat tvåtusen följare på Instagram och det fortsätter att dala. Ett tag ville jag inte erkänna att det inte skulle drabba mig, men det gör det. Dels så får jag inte lika många samarbeten, dels så känner jag att jag är ”impopulär” (gud förbjude) sen känner jag mig vilsen i flödet. Sen Insta byggde om algoritmen har konton selekterats bort du måste en OERHÖRT tydlig visuell profil. Tonåringarna färgmatchade sina flöden (allt med ful färg enligt vissa åker bort) och verkligheten har förvandlats till bokmärken. Du måste ha en supertydlig profil på insta för att lyckats och ärligt – jag vet inte vad min är. Jag är morsa, jag gillar mode, skönhet, semester, humor, mat, inredning och kultur. För att tala om dom visuella uttrycken, men det är ju alldeles för spretigt. OM jag ska lyckas på insta under gällande regler så måste jag välja ett, max två uttryck och jag måste lägga upp minst 2-4 inlägg per dag. Helst inte mer. Jag bör sända live, spara live göra instastory och rörligt. Gärna bli en Youtuber eller sända på FB. Alltså det är ett heltidsjobb eller att ha en halvtidsanställd. Så för att lyckas idag OM det är ambitionen så ska jag göra allt det där som en influencer bör så ska jag vara söt, slank och 20 plus också. Jag trodde jag var alldeles för gammal för att bry mig. Men det är jag tydligen inte. Jag känner mig vilsen just nu. Vet inte vad jag tycker är kul och vet inte heller vad folk vill se. För det är ju inte upp till mig att avgöra det. Det är upp till följarna. Jag är allas tillgång och ska helst bara ge dom det stycke hud som efterfrågas. Gärna mycket hud – det får alltid mera lajks. Det här inlägget ska jag vara glad ifall någon läser, för har ni inte aktivt slagit på aviseringar om mig så försvinner jag ur ert flöde om ni inte lajkat eller utforskat de tre senaste bilderna. Instagram tror nog att jag är kär i Kim Kardashian för jag scrollar hennes flöde oftare än min familjs. Så hon kommer alltid upp, eller nån träningstjej eller något lyckligt par på semester eller någon 20-årig ryska eller danska, snyggt stylad eller ett hem jag bara kan drömma om men aldrig bo i. Så ser mitt instaliv ut. Vem är mitt Instajag, JAG frågar er?

A post shared by Anitha Clemence (fd. Schulman) (@anitha_clemence) on

”Jag är morsa, jag gillar mode, skönhet, semester, humor, mat, inredning och kultur. OM jag ska lyckas på insta under gällande regler så måste jag välja ett, max två uttryck och jag måste lägga upp minst 2-4 inlägg per dag. Jag bör sända live, spara live göra instastory och rörligt. Gärna bli en Youtuber eller sända på FB”, skriver hon.

Anitha skickar även i samband med inlägget en pik till alla influencers:

”För att lyckas idag OM det är ambitionen så ska jag göra allt det där som en influenser bör så ska jag vara söt, slank och 20 plus också! Jag trodde jag var alldeles för gammal för att bry mig. Men det är jag tydligen inte. Jag känner mig vilsen just nu. Vet inte vad jag tycker är kul och vet inte heller vad folk vill se. För det är ju inte upp till mig att avgöra det. Det är upp till följarna. Jag är allas tillgång och ska helst bara ge dom det stycke hud som efterfrågas. Gärna mycket hud – det får alltid mera lajks. Så ser mitt instaliv ut. Vem är mitt Instajag, JAG frågar er?”, avslutar hon.

Foto: Ibl

Dela på:
Annons
Laddar