Allt du vill veta om Malou Prytz i Melodifestivalen 2019

Malou Prytz i Melodifestivalen 2019
Hon är 15-åringen från Småland som slog igenom med dunder och brak i Melodifestivalen 2019. Här är allt du behöver veta om Malou Prytz.
Annons

Årets Melodifestival innehåller fler unga tävlande än på länge. En av alla de 15-åringar som deltar är Malou Prytz från Ryd i Småland. Hon har redan vunnit flera talangtävlingar runt om i hela landet, och nu tävlar hon i Sveriges allra största musiktävling. Att Malous unga ålder tas upp i nästan varenda intervju med henne tycker hon inte alls är jobbigt.

Annons

– Jag tycker bara det är jättekul att man får chansen i såpass tidig ålder att göra det här, man får se det som en skola och ta lärdom av alla som är med där. Sedan kan det ju vara en fördel att vara ung för folk har inte så stora förväntningar på mig, de vet knappt vem jag är, säger hon och skrattar.

Så vem är då Malou? Enligt henne själv är hon en ganska vanlig tonåring som just nu läser ekonomi första året på gymnasiet. Hennes musikintresse startade redan i tidig ålder.

– Jag har växt upp i en musikalisk familj och vi har haft musikaffär, så jag började sjunga när jag var runt tre och så tog jag sånglektioner när jag var sex-sju år och sedan sökte jag till talangtävlingar när jag var nio. Sedan har det gått rätt snabbt och nu ska jag plötsligt vara med i ”Mello”, säger hon. 

I Melodifestivalens andra deltävling mötte hon stora namn som Hanna Ferm & Liamoo, Andreas Johnsson, Oscar Enestad och Jan Malmsjö. 15-åringen skrällde till rejält och knep trots hårt motstånd en finalplats med låten I do me. Den är skriven av fyra tjejer och handlar om hur man går vidare efter en avslutad relation. Det är ingenting som Malou själv har upplevt och hon lever själv som singel just nu, men hon tror att många andra kan känna igen sig i texten. 

– Det kan ju vara både en vänskapsrelation eller en kärleksrelation, säger hon. 

Malou Prytz om sin blyga sida

Trots att hon är en riktig stjärna på scenen berättar Malou att hon privat är ganska tillbakadragen och försiktig, framför allt när hon befinner sig i okända miljöer. Då drar hon sig hellre tillbaka och observerar än att kliva in i rummet och ta plats.

– Som person är jag inte den som syns och hörs allra mest, men när jag väl står på scenen, det är då jag vill visa vem jag är och tar för mig. Jag får en adrenalinkick, vill prestera och vill synas, berättar hon. 

Reaktionerna hemma i Ryd när det stod klart att hon skulle tävla i Melodifestivalen har varit enormt positiva. 

– De är stolta och tycker det är jätteroligt att jag från lilla Ryd har lyckats komma till ”Mello”, och det är väl det som är det stora för alla, säger Malou.

Är du lite av byns stolthet nu?

– Nja, kanske. Jag vet inte jag, säger hon förläget.

Drömt länge om Melodifestivalen

Hon berättar om en händelse som inträffade för två år sedan. Melodifestivalen kom till Växjö och Malou var på plats med sin familj. De tittar på programmet varje år och Malous mamma frågade henne då om hon kanske skulle stå där om fyra år.

– Jag svarade ”ja det får vi allt se”, men så gick det bara två år och nu står jag här. Det är ganska sjukt faktiskt, säger Malou Prytz.

FOTO: TT

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Laddar nästa artikel…