Alexander Kronlunds grova kritik mot Idol-deltagaren: ”Väck”

Alexander Kronlund kritiserar Ki Soe
Efter tre fredagsfinaler av Idol 2018 sågar Alexander Kronlund årets deltagare. I direktsänd radio hånar han deras insatser, och kritiserar deltagaren Ki Soe.
Annons

Deltagarna i Idol 2018 har haft en tuff start i de direktsända fredagsfinalerna i TV4. Både tittare och jury har kritiserat finalisterna för att de sjunger falskt och kräver att de måste höja nivån flera snäpp.

Annons

Nu går jurymedlemmen Alexander Kronlund ännu längre, i tisdagens morgonprogram Gry med vänner i radiokanalen Mix Megapol gav han sin syn på saken över telefon. I direktsändningen medger programledaren Malin ”Praktikant-Malin” Stenbäck att hon är besviken över vad hon sett hittills.

– Jag älskar ju Idol och tittar varje vecka men jag blir beklämd av till exempel Tuva och Maximilian och Ki, inte minst i fredags. Det är under all kritik den nivån, säger hon. 

Annons

– Du slipper ju ändå sitta där och hålla god stämning i studion som jag gör, svarar Alexander Kronlund. 

Han har en teori om att det kan bero på att tittarna hellre vill ha karaktärer än riktiga artister.

– Det kan ju lätt spårar ur nu i ”realityshow-tider”, att man hellre vill ha en falsksjungande Samir Badran än en duktig ”Södra Latin-utbildad-sångare”, skrattar Alexander Kronlund. 

Under den direktsända telefonintervjun hörs TV4-profilens bebis i bakgrunden och Hans Wiklund skämtar om att sonens gråt låter bättre än vad vissa av idolerna har gjort.

Annons

– Vet du vad, det har funnits stunder då jag känner att han hade levererat bättre, säger Alexander Kronlund. 

Kritiken tar dock inte slut där, istället vidareutvecklar Idols jurymedlem sitt resonemang om årets finalister. Och avslutar med att totalsåga deltagaren Ki Soe.

– Det finns de som har fallit bort som var svinbra sångare, som inte pallar trycket rätt tidigt och sen finns det några knasbollar som är kvar som säkert kommer att finnas kvar jättelänge, som en liten kille som heter Ki till exempel som är lite väck och lite förvirrad, säger han. 

Hänt har sökt TV4 för en kommentar.

FOTO: Ibl

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Annons
Annons
Annons
Laddar nästa artikel…