Albin Lee Meldaus erkännande om missbruket – i TV4:s sändning

Albin Lee Meldau om missbruken i nyhetsmorgon på TV4
Albin Lee Meldau blev ett känt ansikte för det svenska folket efter att han medverkat i TV4:s Så mycket bättre. Nu berättar han om den tuffa hösten och missbruket i en intervju med Jenny Alversjö i Nyhetsmorgon.
Annons

Morgonens Nyhetsmorgon leddes av programledaren Jenny Alversjö och med sig i studion hade hon bland annat artisten Albin Lee Meldau som blev ett bekant ansikte efter sin medverkan i TV4:s Så mycket bättre i höstas.

Nog tog Albin Lee Meldau det svenska folket med storm. Under hösten släpptes biljetter till hans egna Svertigeturné och det tog inte lång tid innan biljetterna var slutsålda.

Annons

Men trots en karriär som flyger har allt inte varit en dans på rosor för artisten efter inspelningarna av programmet. Under hösten tog han in på ett behandlingshem för att få vård för sitt missbruk.

– Jag har kämpat med missbruk i många, många år och en långt gången alkoholism. Det är ingen hemlighet. Det var det som hände, jag åkte till ett behandlingshem, säger Albin Lee Meldau i Nyhetsmorgon och fortsätter:

– Jag mår bättre än någonsin, det är det bästa som hänt mig. Jag är väldigt glad att jag gjorde det.

Han tillägger också att han är väldigt stolt och glad över att det blev som det blev tillslut, att han tog tag i problemen.

Ställde in konsert på grund av vård

I december skulle Albin Lee Meldau medverkat i Mix Megapols julkonsert i Stockholm. Tillsammans med artister som bland annat Uno SvenningssonMåns ZelmerlöwLinnea Henriksson och Andreas Weise skulle han ha välkomnat julen. Men bara en dag innan konserten meddelade han att han tvingades ställa in sin medverkan på grund av vård.

– Albin Lee Meldau har inte mått bra den sista tiden, och blivit sämre sista veckorna. Nu får han vård, och Albin hoppades in i det sista att spelningen på lördag skulle kunna göras, men det går inte. Han är helt enkelt för sjuk fortfarande, hälsade hans kontakt på skivbolaget Astralwerks i ett pressmeddelande. 

FOTO: TV4

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Laddar nästa artikel…