3 månader efter förlossningen – Jonna Lundell om förändringen i relationen

Jocke och Jonna Lundell
Joakim och Jonna Lundell fick dottern Lunabelle för 3 månader sedan. Nu berättar den nyblivna mamman om relationen till maken efter förlossningen.
Annons

Youtube-paret Joakim Lundell, 33, och Jonna Lundell, 24, fick sitt första barn, Lunabelle, i oktober förra året. Paret hade dessförinnan varit öppna med deras kamp om att bli gravida och därför var både makarna och deras fans i extas när de efter fem års tid fick ett positivt svar på graviditetstestet.

Men graviditeten var inte enkel för Jonna. Hon påverkade både fysiskt och psykiskt under de nio månaderna. Hennes kropp blev väldigt svullen, hon gick upp mycket i vikt och drabbade av ångest till följd av detta. Viktuppgången startade innan hon blev gravid, eftersom hon då drabbades av sjukdomen hypotyreos, vilket innebär en underproduktion i sköldkörteln.

Annons

Annons

”Min kropp tog väldigt hårt med stryk av all vätska och dom extrakilon som jag gick upp. Jag hade ganska mycket ångest över hur jag skulle kunna trotsa min sjukdom och få bort ett enda kilo av dom då hypotyreosen gör att ämnesomsättningen blir helt kaos och gör att det typ är omöjligt att gå ner i vikt i vanliga fall men jag hade ingen aning om hur det var med just det efter graviditeten”, skrev Jonna i ett blogginlägg vid tillfället.

Så har sexlivet förändrats sedan förlossningen

Det är inte bara Jonnas kropp som har förändrats i och med graviditeten, utan även relationen till maken Jocke. I fredags bad Jonna sina följare ställa frågor till henne på Instagram, och fick då en fråga om hur parets sexliv ser ut efter förlossningen.

”Jag har hört så mycket om att man glider isär när man får barn och att man knappt har tid för sex eller att vårda relationen. Men för oss tycker jag snarare att det varit tvärt om. Sexlivet har varit bättre efter förlossningen. Men det kan ju också vara för att vi nu kan fokusera på varandra och inte har pressen på att försöka få barn så som det varit dom senaste åren”, skriver hon på Instagram.

FOTO: TT/Karin Törnblom

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Annons
Annons
Annons
Laddar nästa artikel…