15 år efter succén – här gör Grynet comeback i tv

15 år efter succén – här gör Grynet comeback i tv
Grynet gjorde succé i en intervju med Zlatan Ibrahimovic, nu 15 år senare gör hon comeback i tv-rutan.
Annons

I början av 2000-talet var Grynet namnet på allas läppar eller Elin Ek, 41, som hon egentligen heter. För 15 år sedan var hon den kaxiga tonårstjejen i rosa som bröt mot alla flicknormer och rörde upp känslor över hela Sverige med hennes uttalanden ”Tar ingen skit” och ”Frukt är inte godis”. Grynet var ett av de mest populära tv-programmen, alla älskade henne för att hon inte var som alla andra och för hur hennes imponerande intervjuteknik.

Genomgående under Grynets karriär hade hon en enorm förälskelse i fotbollsproffset Zlatan Ibrahimovic, 36. Och tack vare hennes personlighet och totala brist på ironi var hon en av få i svensk press som lyckades ta sig in under hans hårda skal när hon intervjuade honom 2003. I kvällens Sveriges bästa koras hennes intervju till femte bästa någonsin i svensk tv-historia. I samband med det gör också Elin ”Grynet” Ek comeback i tv-rutan – 15 år efter succén.

Annons

– Man måste nästan komma ihåg hur det var i Sverige 2003 att både Grynet och Zlatan var ju underdogs på något sätt.  Så det var ju många medelåldersmän som var provocerade av både Grynet och Zlatan, säger hon i programmet.

Att provocera var något av hennes specialitet i tv-programmet, och det var en sak hon hade gemensamt med fotbollslegenden. Det var också därför det var just honom Grynet var så förälskad i. De provocerade samma målgrupp, men på olika sätt.

Annons

– Jag tror att när det gäller Zlatan så var det att han inte var en vanlig Svensson. Och med Grynet var det att jag bröt mot ganska mycket flicknormer, att snälla flickor ska sitta och vänta på sin tur och vara tysta och timida. Det var tydligen väldigt provocerande, säger hon i programmet.

HETAST PÅ HÄNT-TV: Zara Larsson har en hemlig syster? – Avslöjar sanningen i Q&A!

Elin kämpade länge tillsammans med produktionen bakom programmet för att få till en intervju med Zlatan och efter mycket om och men begav de sig till Amsterdam för att träffa honom. Att det skulle vara just Grynet som intervjuade honom var fotbollslegenden dock inte beredd på.

– Han trodde nog att han skulle träffa svensk press och bara göra ett uttalande. Och då sa jag att Grynet älskar dig och jag är aldrig ironsik utan allt som jag säger är på riktigt. Sen höll vi på i kanske 2-3 timmar och spelade boll. Jag fick ställa alla frågor jag ville ställa och jag fick svar på alla, avslutar hon.

Foto: IBL

Dela på:
Annons
Laddar