LÄS MER:Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo
Festis marknadsföring banner

TV4-profilen hyllas – efter ärliga uttalandet

11 sep, 2017 
AvHanna Svärd
TV4:s Soraya Lavasani är just nu mammaledig från sitt programledarjobb på Nyhetsmorgon på TV4. I en ny intervju öppnar hon upp sig om mammalyckan och graviditeten, där hon kämpat mot negativa tankar. Nu hyllas hon på Instagram efter ärliga uttalandet.
Annons

Programledaren Soraya Lavasani, 35, fick nyligen dottern Bianca. I en ny intervju med Aftonbladet berättar hon om graviditeten och om sorgen efter mammans bortgång – något som påverkat henne en hel del i rollen som nybliven mamma.

Det var år 2000 som Sorayas mamma drabbades av livmoderhalscancer, vilket hon sedan kämpade mot i tio år innan hon gick bort och lämnade familjen i stor sorg. Soraya själv berättar om hur hon gick in i en depression och tappade livsglädjen.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Det omöjliga hände. Hon tynade bort framför vår ögon. Dels förändras man utseendemässigt, men att se någon man älskar som har ont och är rädd, och man kan bara stå bredvid och känna sig otillräcklig, det var verkligen hemskt, säger hon till Aftonbladet.

Soraya berättar om hur hon började gå i terapi för att bearbeta sorgen och jobba på sin egen självkänsla. Terapin hjälpte, men när hon själv blev gravid gjorde sig känslorna kring mammans död snabbt påminda.

Annons

– Det fanns så mycket jag ville fråga henne och prata med henne om. Det tog ett par månader innan jag var genuint glad över att vara gravid, och det fick jag dåligt samvete för, säger hon i intervjun.

Soraya som valt att vara helt ärlig med sina tankar och känslor när hon berättar om sin graviditet och sin sorg, delar på sitt Instagramkonto med sig av sina tankar kring att berätta om sitt privatliv i media, något hon nu hyllas för i kommentarsfältet.

“Jag har gjort valet att vara öppen och personlig när jag intervjuas. Ibland kan det kännas väldigt utelämnande när mina ord väl är på pränt. Men jag vill inte visa upp en polerad yta och senast idag fick jag ett meddelande från en tjej som också förlorat sin mamma och som kände igen sig i mina känslor. Så jag tänker fortsätter vara öppen när någon frågar”, skriver hon i inlägget.

Och i kommentarsfältet möts hon av kärlek.

“Att du är ärlig och rak som person är en av grejerna som gör att du är så lätt att tycka om.”, skriver en person.

“Så modigt att du delar med dig av dina erfarenheter!”, skriver en annan.

Och det finns även en hel del personer som också kan relatera till sorgen efter att ha förlorat en förälder.

“Du är fantastisk, vi som har förlorat våra mammor när vi fått vårt första barn är så sorgligt. Förlorade min mamma när jag var 17 år.”, kommenterar en följare.

Foto: IBL

Annons