LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Så gick det sen för deltagarna i Sveriges mästerkock 2023

05 apr, 2023 
Sveriges mästekock
Nu är Sveriges mästerkock 2023 över!
Men hur gick det för alla deltagarna efter programmet?
Läs om framtidplanerna för bland andra Zacharias, Mica och Fredrik.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Här avslöjas Jesper Blomqvists kärlekslivBrand logo
Här avslöjas Jesper Blomqvists kärleksliv

Det är dags att summera Sveriges mästerkock 2023 – hur har det gått för årets alla deltagare nu när programmet är över?

Mica Eriksson Nyberg, 25 – satsar helhjärtat på matlagningen

Hela vägen från Umeå kom deltagaren Mica Eriksson som då arbetade som fysioterapeut, men framöver planerar hon nu mera att satsa helhjärtat på matlagningen.

– Jag kommer att laga mat på heltid, det är planen iallafall! Redan nu har det trillat in gästspelarförfrågningar och andra uppdrag så jag är väldigt taggad på våren och sommaren. Jag och Nazuk kommer samarbeta ihop och det ser jag framemot, säger hon till Hänt.

Vad är det du och Nazuk ska göra tillsammans?

– Vi kommer jobba fram ett upplägg där privatpersoner och företag kan anlita oss en period under sommaren! Vem vet vi kanske rullar fram i en food truck.

I programmet slutade Mica på en femte plats.

Camilla Wahlman, 52 – Arbetar med ett hemligt projekt

Vinläraren och sommeliéren Camilla Wahlman från Östersund kommer att fortsätta arbeta med vin- och mat, som hon gjorde innan programmet. Men hon har även något nytt spännande på gång.

Annons

– Det pågår lite samtal som jag inte kan gå in på just nu men jag hoppas få fortsätta inspirera till storartade möten mellan mat och vin i min vinprovar-verksamhet, säger hon och fortsätter:

– Många vill lära sig hur man bäst kombinerar mat med vin och där vill jag hjälpa till.

Kan du berätta något om ditt nya projekt?

– Nej, jag kan tyvärr inte utveckla det mer.

Vi får helt enkelt hålla ögonen öppna för att se vad för roligt Camilla kommer att hitta på framöver!

Zacharias Lindqivst Hansson, 28 – ska följa sin dröm

Zacharias Lindqvist kommer framöver att ta en paus från sitt nuvarande arbete som brandmanager.

– Jag har tagit tjänstledigt från första maj för att följa min dröm om att laga mat på heltid. Det är kanske första gången som jag helt egoistiskt har frågat mig själv vad jag verkligen vill göra i livet, säger han och fortsätter:

Annons

– Min stora dröm är att öppna min egna restaurang men först måste jag lära mig mer om hur jag lagar magisk mat på större skala i en restaurang. Jag kommer även att jobba mer på att skapa bra och inspirerande content på sociala kanaler, jag vill gärna göra matevent, middagar och annat, samt jobba på restauranger.

Hans plan inför framtiden är ännu inte helt spikklar, men en sak är säker, och det är att han vill arbeta med mat.

– Jag vet inte riktigt hur livet kommer se ut framöver, men jag kommer göra allt jag kan för att få jobba med mat på olika sätt. Och förhoppningsvis blir det även lite projekt med Fanny och andra från mästerkocken.

Caroline Freyschuss, 28 – kommer inte att jobba med mat

Caroline Freyschuss arbetar som kategori- och digital chef och förklarar att matlagningen är hennes intresse, men det kommer endast att förbli ett intresse.

Annons

– Jag har inga planer på att jobba med mat på heltid som det ser ut just nu, säger hon och fortsätter:

– Men mat är min största passion så jag kommer fortsätta att dela med mig av recept och försöka inspirera andra att hitta kärleken till matlagning på sociala medier och eventuellt göra något gästspel och enstaka gig.

Fredrik Britz, 31 – fortsätter med matlagningen

Deltagaren Fredrik Britz har tidigare deltagit i Hela Sverige bakar, och arbetade som restaurangchef när han klev in i mästerkocken-köket.

Efter programmet kommer matlagningskarriären att fortsätta.

– Jo men jag har en del jobb som privatkock på gång, både för studenter och andra födelsedagar, säger han och fortsätter:

– Min dröm är att öppna ett eget bed and breakfast någon stans i Italien, men det är några år bort. Annars kommer jag fortsätta att laga mat, lägga ut recept och få mina sociala medier att växa.

FOTO: Magnus Ragnvid/TV4

Annons