LÄS MER:Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma LehtosaloEurovision Song Contest
Festis marknadsföring banner

KRÖNIKA: Håller Bachelor på att bli nya Ex on the beach?

14 okt, 2022 
Gabriella Håkansson krönika Bachelor
Sia har fått in hela fyra tjejer som han känner sedan innan inspelningen.
Hänts Gabriella Håkansson ställer sig nu frågande till om hon gillar det nya konceptet i Bachelor – eller om det bara är en vagare variant av Ex on the beach?
”Jag vet inte vad som är mest fake, Sias försök till att ge de andra tjejerna en chans eller plastrosorna som delas ut i programmet”.
Annons
Filippa Kronholms första ord om BachelorBrand logo
Filippa Kronholms första ord om Bachelor

Sia, Sia, Sia… ja, han kanske inte är den roligaste realityprofilen jag har sett i dokusåpa-Sverige under årens gång. Men man känner ju ändå något för honom när han sakta börjar inse att han har sökt till Bachelor men hamnat i Ex on the beach? Sia pratar konstant som hur långt han har kommit i sin självutveckling men tjejerna han väljer att dejta drar honom bara bak till hans förflutna.

Vi backar bandet, Sia är en av årets bachelors – programmet där en framgångsrik och snygg man uppvaktas av ett tjugotal tjejer som alla vill dejta honom. I Bachelor handlar nämligen allting om att få den sista rosen.

I Sias fall är det dock inte känslor som uppstår i programmet, utan känslor som kommer tillbaka. Redan i det först avsnittet får tittarna nämligen veta att Nina och Sia har ett förflutet. Det är en relation som påbörjades för tio år sedan och som nu ska få en chans att blomstra.

Annons

”Jag tappar lite talförmågan nu”, säger Sia när han får se Nina kliva in i programmet.

Nina är inte den enda tjejen från Sias förflutna som äntrar röda mattan under premiärkvällen, även Simone får Sia att lysa upp ordentligt och hon roffar dessutom åt sig den första dejten.

Sia tjatar om vikten av att tjejerna ska dela med sig av sina djupaste hemligheter efter en fem minuters pratstund medan han själv kör den fega gameplanen att dejta de han redan känner.

Det slutar inte här, några avsnitt senare kliver Isa in mitt under en dejt och chockar Sia rejält. Duon har nämligen en stark gnista som Isa själv säger och de syntes bara kort inpå att Sia begav sig iväg för inspelningen.

Dessa tre tjejer visar sig snabbt ha ett stort försprång. Då Sia hela tiden baserar sina val på vilka tjejer som kommit längst i sin ”inre resa”, är det inte jättekonstigt att det är tjejerna som fått en chans att berätta något om sig själva som sticker ut för honom.

Sia tjatar om vikten av att tjejerna ska dela med sig av sina djupaste hemligheter efter en fem minuters pratstund medan han själv kör den fega gameplanen att dejta de han redan känner. Alla tre tjejerna från Sias förflutna får nämligen mycket tid med honom.

Annons

Vad känner egentligen de andra tjejerna i huset om detta? Tjejerna som gett sig ut på sitt livs äventyr, tagit ledigt från jobbet och lämnat livet på hemmaplan för kärlekens skull. De tjejer som knappt får en chans. Jag vet inte vad som är mest fake, Sias försök till att ge de andra tjejerna en chans eller plastrosorna som delas ut i programmet.

Sia tar det säkra före det osäkra och fokuserar som sagt främst på tjejerna han redan har en koppling till. Taktiken känns lame och draget från produktionens sida förvånar mig. Är det här kanske sättet att bibehålla skandalsåpan Ex on the beach?

Drama blir det i alla fall när Sias fjärde bekantskap kastas in och rör om i grytan. När Frida klampar in visar det sig nämligen inte vara riktigt lika kul att få in ett välkänt ansikte.

”Jag tycker att det är jävligt stelt att hon är här faktiskt. Hon hyrde min lägenhet och det slutade inte så bra från hennes sida. Det uppstod en konflikt och det var så att jag vill aldrig träffa den här människan igen. Vad fan gör hon här?”, säger Sia.

Och ja, fyra tidigare bekantskaper, det måste vara fler än vad Elin Woody brukar få in under en säsong av EOTB. Det återstår att se om det är tjejerna från hemmaplan som tar hem kampen om Sias hjärta men oavsett vad är jag ej impad av Bachelors nya programidé. Vill jag se någon dejta sina ex kollar jag väl ändå Ex on the beach?

Annons