LÄS MER:Marcus och MartinusLisa AjaxLiamooMaria SurDanny SaucedoDotterMelloklipp du vill se
Festis marknadsföring banner

Så skyddar SVT Roger Pontare under kvällens uppträdande

11 feb, 2017 
AvJohanna Bladh
Roger Pontare riskerar att börja brinna i sin deltävling – då tar SVT till ett hemligt säkerhetsknep, som tittarna absolut inte kommer att kunna se i tv...
Annons

Roger Pontare, 65, tävlar i kvällens Melodifestival med bidraget “Himmel och hav”. Men det är inte bara luft och vatten som är involverat i låten – på scen kommer artisten också att ha massvis att tända eldfacklor runt omkring sig och i sin egen hand. För att skydda artisten har SVT nu vidtagit extra säkerhetsåtgärder.

Samtidigt som Roger Pontare går runt bland de brinnande facklorna kommer nämligen en man att stå nere på golvet, redo med en brandsläckare. Detta är ingenting som tittarna kommer att kunna se i bild under kvällens framträdande.

– Det kommer att stå en man med brandsläckare som hela tiden går bredvid mig vid sidan av scenen. Börjar jag brinna så kommer han och blåser med brandsläckaren bara, säger Roger Pontare till Hänt.

Artisten är inte rädd för att fatta eld på bästa sändningstid och har inte impregnerat sina kläder mot lågorna. Men han medger samtidigt att det har varit några skakiga repetitioner.

Annons

– Från början var jag lite skakis, jag känner ju verkligen värmen från all eld på scenen, men nu har jag övat så många gånger att det känns som att jag kan det, säger Roger Pontare.

Roger Pontare har massor av brinnande facklor på scen. Foto: IBL
Roger Pontare har massor av brinnande facklor på scen. Foto: IBL

Har ni övat på att släcka elden, om det skulle vara så att du börjar brinna?

– Nej, det har vi inte. Men det ska nog gå bra. På julgalan för några år sedan hade jag på mig en tibetansk päls i vitt och då rann det lampolja ner på ärmen från facklan jag hade i handen. Då tuttade det eld på mig. Men då kom det en gubbe snabbt med brandsläckare och en blöt handduk, säger Roger Pontare och fortsätter:

– Och i det här numret har jag ingen päls, men det är klart att det kan hända ändå. Det skulle ju kunna vara skägget som börjar brinna.

Anette Helenius, projektledare för Melodifestivalen på SVT, säger att Roger Pontares flammande framträdande är säkerhetsanpassat och att de är redo att rycka in om någonting skulle gå fel.

– Hans framträdande är säkerhetsanpassat och vi har repeterat det. Det står personal vid scenen redo med brandsläckare och blöta handdukar i beredskap, säger hon.

FOTO: IBL

TEXT: Linda-Marie Nilsson

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons