LÄS MER:MadonnaCéline DionVictoria BeckhamBritney SpearsHoney Boo BooTaylor Swift
Festis marknadsföring banner

Sharon Stone om stroken: ”Hade bara fem procents chans att överleva"

18 feb, 2018 
AvAngelica Jaako Billenman
Sharon Stone var mitt i karriären när hon fick en stroke, endast 43 år gammal. Nu berättar hon om kampen att komma tillbaka igen.
Annons

1992 gjorde Sharon Stone, idag 59, stor succé i den erotiska thrillern “Basic instinct”, men bara nio år senare drabbades skådespelerskan av en svår stroke. Hon var bara 43 år.

– 2001 fick jag en stroke och en niodagars hjärnblödning som förändrade mitt liv för alltid. Jag hade fem procent chans att överleva, berättar Sharon Stone nu i en intervju i Radio Times.

Hennes vänstra sida av kroppen förlamades och sådant som tidigare varit självklart, som att gå, prata, läsa och skriva, fick hon lära sig på nytt.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– När jag kom hem efter stroken kunde jag knappt gå. Min höft var instabil. Jag kunde inte se med mitt vänstra öga och jag kunde inte höra med mitt vänsteröra, säger hon och fortsätter:

– Jag kunde inte skriva mitt namn på nästan tre år. Jag kunde inte få min arm att lyssna på min hjärna, så jag var tvingen att lära mig att läsa och skriva igen. Jag tvingades lära mig att prata igen. Det tog år för känseln i mitt vänstra ben kom tillbaka, men till slut kom den tillbaka.

Sharon Stone tog uppehåll från filmbranschen i några år för att återhämta sig, men idag är hon fullt fungerande igen. I år kommer hon att göra huvudrollen i filmen “The Tale of the Allergist’s wife” som bygger på pjäsen med samma namn.

FOTO: Ibl, Stella

Annons